Κουλουράκια Πασχαλινά από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις “Συνταγές Πάνος” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υπέροχα Πασχαλινά κουλουράκια. Τραγανά, μοσχομυρωδάτα, με άρωμα βανίλιας, και πορτοκάλι.

 

Υλικά:

600 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρμ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος, (χωριό) σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρμ. ελαιόλαδο
200 γρμ. ζάχαρη άχνη
1 μεγάλο αυγό
60 γρμ. γάλα φρέσκο
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 αυγό για την επάλειψη

Εκτέλεση:
1. Αν το βούτυρο δεν είναι αρκετά μαλακό, το κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
2. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά, και τα χτυπάμε καλά με το φτερό να ομογενοποιηθούν, και να έχουμε μία απαλή μαλακιά ζύμη. Βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ, την σκεπάζουμε με μεμβράνη, και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου να παγώσει.
3. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, και τα βάζουμε σε λαμαρίνα, στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε κενό μεταξύ τους, διότι θα φουσκώσουν.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

4. Χτυπάμε το αυγό με λίγο νερό, ή γάλα, και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά τα κουλουράκια.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160º C. να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφή χρώμα.
6. Τα τοποθετούμε σε μία σχάρα να κρυώσουν εντελώς, και τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό δοχείο καλά κλεισμένο, σε δροσερό και ξηρό μέρος. Διατηρούνται για αρκετό καιρό.

Tips:
Επειδή τα κουλουράκια φουσκώνουν, δοκιμάστε πρώτα να φτιάξετε λίγα, για να δείτε το μέγεθος που θα βγουν, ώστε στην επόμενη φουρνιά, να τα κάνετε όλα τα ίδια, και στο μέγεθος που προτιμάτε.

 

http://sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr/2013/04/blog-post_30.html#more


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *