Πετιμεζόπιτα, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostoulis.com!







ΜΕΡΙΔΕΣ6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ1Ω 10Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ1/5
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. πετιμέζι Το sokolatomania.gr προτείνει βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή
500 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
70 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1½ κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη
¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
1 κ.γ. baking powder
2 κ.σ. τσίπουρο
200 ml ελαιόλαδο
200 ml χυμό πορτοκαλιού
Για το σερβίρισμα:
Ζάχαρη άχνη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
2Έπειτα, αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
3Ύστερα, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου.
4Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το τσίπουρο και το μείγμα με το αλεύρι σε δόσεις.
5Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, το αφαιρούμε από το κάδο του μίξερ και το αδειάζουμε σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκατοστών, το οποίο έχουμε λαδώσει.
6Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για περίπου 50 λεπτά.
7Μόλις είναι έτοιμη η πίτα, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, την κόβουμε και σερβίρουμε με άχνη.
#tsoulotip: Βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη σόδα για να ενεργοποιηθεί η σόδα και να φουσκώσει η πίτα.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/petimezopita






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Αφράτο κέικ με μπανάνα και σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, από το themamagers.gr!
Απίθανα, νηστίσιμα μπισκότα ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ & ΛΙΠΑΡΑ, με άθερμο βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή & τρούφα σ...
Μελαχρινό: Το πιο νόστιμο, νηστίσιμο και αρωματικό κέικ (με πετιμέζι), από την Σιμόνη Καφίρη και το ...
Μουστοκούλουρα χωρίς γλουτένη με ION Σταγόνες Κουβερτούρας κλασική, από την Μάγδα Γοδόση και το ions...
Κέικ με πετιμέζι - Grape Molasses Spice Cake by Akis and akispetretzikis.com!
Σταφιδόψωμα με αλεύρι ολικής και πετιμέζι – χωρίς ζάχαρη, από την Βίκυ και το Vegan in Athens!
Αφήστε μια απάντηση