Πετιμεζόπιτα, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostoulis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΜΕΡΙΔΕΣ6-8

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ10Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ1Ω 10Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ1/5

 

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. πετιμέζι  Το sokolatomania.gr προτείνει βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή 

500 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του

70 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

1½ κ.γ. μαγειρική σόδα

½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη

¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο

1 κ.γ. baking powder

2 κ.σ. τσίπουρο

200 ml ελαιόλαδο

200 ml χυμό πορτοκαλιού

Για το σερβίρισμα:

Ζάχαρη άχνη

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

2Έπειτα, αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

3Ύστερα, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου.

4Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το τσίπουρο και το μείγμα με το αλεύρι σε δόσεις.

5Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, το αφαιρούμε από το κάδο του μίξερ και το αδειάζουμε σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκατοστών, το οποίο έχουμε λαδώσει.

6Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για περίπου 50 λεπτά.

7Μόλις είναι έτοιμη η πίτα, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, την κόβουμε και σερβίρουμε με άχνη.

#tsoulotip: Βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη σόδα για να ενεργοποιηθεί η σόδα και να φουσκώσει η πίτα.

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/petimezopita

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *