Σαραγλί, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σιροπιαστές μπουκίτσες κατευθείαν από τη Θεσσαλονίκη!

ΤΕΜΑΧΙΑ  20-22

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ   10Λ

ΑΝΑΜΟΝΗ   30Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ   1Ω 40Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ   1/5

 

ΥΛΙΚΑ

14 φύλλα κρούστας,

150 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα

150 γρ. φιστίκια, θρυμματισμένα

270 γρ. βούτυρο, λιωμένο

1 κ.γ. κανέλα, τριμμένο

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για το σιρόπι:

500 γρ. ζάχαρη,  κρυσταλλική

300 ml νερό

50 γρ. μέλι

Χυμό και φλούδες από ένα πορτοκάλι

1 στικ κανέλα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες  295    15%
ΒΑΖΑΛίπος  17.6g    25%
ΒΑΖΑKορεσμένα   7.4g   37%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   3.9g   8%
ΒΑΖΑYδατάνθ.    33.8g    13%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    25.2g    28%
ΒΑΖΑΑλάτι    0.2g    3.33%
ΒΑΖΑΙνες    1.4g    6%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Εκτέλεση για το σιρόπι: Τοποθετούμε ένα βαθύ κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό και τις φλούδες πορτοκαλιού, το στικ κανέλα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

2Μόλις δούμε ότι παίρνουν βράση, τα βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.

3Έπειτα, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει πλήρως και αφήνουμε στην άκρη.

4Εκτέλεση για τη γέμιση: Αδειάζουμε σε ένα μπολ τα καρύδια, τα φιστίκια, την κανέλα, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

5Εκτέλεση για το σαραγλί: Τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας ένα φύλλο κρούστας με τη μικρότερη πλευρά του να κοιτάει εμάς, το βουτυρώνουμε ελαφρώς, το καλύπτουμε με ένα άλλο φύλλο, το οποίο βουτυρώνουμε επίσης και πασπαλίζουμε με λίγη από τη γέμιση.

6Κατόπιν, βάζουμε 2 μικρά ξυλάκια στη μέση των φύλλων, διπλώνουμε αφήνοντας λίγο κενό από τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό. Αφαιρούμε τα ξυλάκια και πιέζουμε το σαραγλί προς τα μέσα, έτσι ώστε να του δώσουμε ένα πιο ομοιόμορφο σχήμα.

7Αμέσως μετά, τοποθετούμε το σαραγλί σε ένα ορθογώνιο βουτυρωμένο ταψί του φούρνου διαστάσεων 40Χ30εκ., το βουτυρώνουμε με ένα πινέλο και ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.

8Στη συνέχεια, κόβουμε τα σαραγλί σε μικρά κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για περίπου 75 λεπτά.

9Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από το φούρνο, περιχύνουμε το κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά, μέχρι να το απορροφήσουν πλήρως.

10Σερβίρουμε ή διατηρούμε τα σαραγλί εκτός ψυγείου.

#tsoulotip: 1. Προσέχουμε να μη γεμίσουμε πολύ τα σαραγλί και δεν τα σφίγγουμε πολύ όταν τα τυλίγουμε, διότι όταν ψηθούν ενδέχεται να σκιστούν τα φύλλα και να χυθεί έξω η γέμιση. 2. Βουτυρώνουμε τα σαραγλί για να βγουν πιο τραγανά.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *