Φλογέρες με σοκολάτα και αμύγδαλα της “L”, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Φανταστικές!!

 

Υλικά

10 φύλλα κρούστας
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 φλ αμύγδαλα χοντροκομμένα
1 φλ ελαιόλαδο
2 κομμάτια γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

Λαδώνουμε ένα φύλλο και το διπλώνουμε κατά μήκος στη μέση. Το ξαναλαδώνουμε και το κόβουμε σε 2 ίσα μέρη. Ενώνουμε σε ένα σκεύος τα υπόλοιπα υλικά εκτός του ελαιόλαδου. Στη μια πλευρά του φύλλου απλώνουμε μια κ.σ. γέμισης και γυρίζουμε το φύλλο σχηματίζοντας ρολό. Λαδώνουμε το ρολό και το τοποθετούμαι σε λαδωμένο ταψί. συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα . Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

 

 

 

Σιρόπι
2 φλ ζάχαρη
2 φλ νερό
1 φλούδα απο πορτοκάλι

Αφού ψήσουμε τις φλογέρες τις βουτάμε στο σιρόπι και μετά τις σερβίρουμε με λυωμένη κουβερτούρα ( 200 γρ κουβερτουρα με 1 κ σ ηλιέλαιο)

Καλή επιτυχία !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *