Μπακλαβαδάκια με καρύδια: Τραγανά, μελωμένα και έτοιμα να σας γλυκάνουν!
Αυτά τα μπακλαβαδάκια φτιάχνονται εύκολα με λίγα υλικά, αλλά η γεύση τους είναι ακαταμάχητη! Η τραγανή υφή του φύλλου, το μελωμένο σιρόπι και η γεύση του καρυδιού δημιουργούν ένα γλυκό που απογειώνει κάθε στιγμή. Ιδανικό για να το μοιραστείς με φίλους ή να το απολαύσεις μόνος σου, γιατί τέτοια γλυκιά απόλαυση αξίζει να μοιράζεται!
12 μπακλαβαδάκια
ΥΛΙΚΑ
Για τα φύλλα:
- 10 φύλλα κρούστας
- 150 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος ΔΩΔΩΝΗ
Για τη γέμιση:
- 250 γρ. τριμμένο καρύδι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
Για το σιρόπι:
- 350 γρ. νερό
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 φέτα λεμόνι
- 1 ξυλάκι κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και τη φέτα λεμονιού. Βράζουμε για 4 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
Αλέθουμε τα καρύδια σε ηλεκτρικό τρίφτη, προσθέτουμε την κανέλα και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ & ΨΗΣΙΜΟ
- Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο και σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη γέμιση με το καρύδι.
- Τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.(ρολάκια)
- Τοποθετούμε τα ρολάκια σε θήκες για μάφιν.
- Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε τα μπακλαβαδάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Μόλις βγουν από τον φούρνο, τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε να το απορροφήσουν.













Αφήστε μια απάντηση