Μπακλαβάς με φιστίκι Αιγίνης, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Α-ΠΙ-ΘΑ-ΝΟΣ !!!!

ΥΛΙΚΑ(Για ταψί τετράγωνο 30 εκ επί 30 εκ)

900 γρ φιστίκι Αιγίνης 

250 γρ ζάχαρη

1,1/2 κιλό λεπτό φύλλο κρούστας

Καλό βούτυρο της αρεσκείας σας

 

Δες εδώ και παρήγγειλε υπέροχες ζεστές ρόμπες και πιζάμες εξαιρετικής ποιότητας για όλη την οικογένεια για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χονδροκόψτε στο μούλτι το φιστίκι σαν τραχανά...

Προσθέστε την ζάχαρη.Ανακατέψτε..

Κόψτε τα φύλα κρούστας ακριβώς στο μέγεθος του ταψιού σας .

Βουτυρώστε το  και στρώστε βουτυρώνοντας κάθε φορά 10 φύλλα κρούστας 

στο κάτω μέρος του ταψιού σας .

Συνεχίστε με  ένα στεγνό φύλλο ,απλώστε την γέμιση και βάλτε από πάνω

ένα βουτυρωμένο φύλλο.

Και ξανά το ίδιο ..(στεγνό φύλλο-γέμιση-βουτυρωμένο φύλλο).

Τα στεγνά φύλλα μπορεί να είναι και τα κομμάτια που περίσσεψαν από την κρούστα σας .

Συνεχίστε μέχρι να τελειώσει η γέμιση..

Στρώστε βουτυρώνοντας το καθένα άλλα 10 φύλλα από πάνω ..

Ραντίστε με νερό …Χαράξτε τον μπακλαβά σας..

Σκεπάστε το ταψί σας καλά με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο

φούρνο στους 150 βαθμούς για 2 ώρες περίπου ..

Ξεσκεπάστε και ψήστε περίπου άλλα 30 λεπτά για να πάρει χρώμα..

Μόλις βγεί από τον φούρνο περιχύστε τον σιγά σιγά με το κρύο σιρόπι.

Διακοσμήστε από πάνω με τριμμένο φιστίκι …

Προεπισκόπηση εικόνας

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ   ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

 2 κιλά ζάχαρη

1 ολόκληρο πορτοκάλι χαραγμένο με μαχαίρι

1,1/2 λίτρο νερό

2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη 

Βράστε όλα τα υλικά μαζί για 30 λεπτά περίπου..

Αφήστε το να κρυώσει. Εγώ το φτιάχνω από την προηγούμενη και το βάζω στο ψυγείο.

 

Προεπισκόπηση εικόνας

 

 

  ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου-Παναγιώτης Μαχαίρας )
 
 
 
https://koykoycook.gr/?p=29513
 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *