Αρωματικό παγωτό μπακλαβάς με τραγανό φύλλο (Video), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

  • 250 γρ φύλλα κρούστας
  • 300 ml νερό
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 300 γρ καρύδια
  • 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος
  • 1 μεγάλο εβαπορέ γάλα (400 γρ)
  • 200 γρ ζαχαρούχο γάλα
  • 1 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλάκι γαρύφαλλο

Μπορεί να είναι εικόνα πίτα του βοσκού

Δείτε το VIDEO: https://youtu.be/4d20EOm4Gvo

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Οδηγίες

1
Κόβουμε τα φύλλα στην μέση, τα τσαλακώνουμε και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
2
Τα λαδώνουμε καλά και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
3
Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό και την ζάχαρη.
4
Σιροπιάζουμε τα κρύα φύλλα στο κρύο σιρόπι.
5
Τα αφήνουμε για 6 ώρες να ξεραθούν.
6
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε να γίνει σαντιγί.
7
Προσθέτουμε το κρύο εβαπορέ, το κρύο ζαχαρούχο γάλα και δουλεύουμε.
8
Αρωματίζουμε με την κανέλα, το γαρίφαλο, ποσθέτουμε τα αλεσμένα καρύδια και ανακατεύουμε.
9
Σπάμε τα φύλλα και ανακατεύουμε με προσοχή.
10
Προαιρετικά μεταφέτουμε σε σκεύος της επιλογής μας και διακοσμούμε με σπασμένα φύλλα.
11
Σκεπάζουμε με καπάκι ή μεμβράνη και αφήνουμε για 6 ώρες στην κατάψυξη.
Μπορεί να είναι εικόνα πίτα του βοσκού
https://foodaholics.gr/aromatiko-pagoto-mpaklavas-me-tragano-fyllo/
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *