Αρωματικό παγωτό μπακλαβάς με τραγανό φύλλο (Video), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!

Υλικά
- 250 γρ φύλλα κρούστας
- 300 ml νερό
- 300 γρ ζάχαρη
- 300 γρ καρύδια
- 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος
- 1 μεγάλο εβαπορέ γάλα (400 γρ)
- 200 γρ ζαχαρούχο γάλα
- 1 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι γαρύφαλλο

Δείτε το VIDEO: https://youtu.be/4d20EOm4Gvo
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Οδηγίες
1
Κόβουμε τα φύλλα στην μέση, τα τσαλακώνουμε και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
2
Τα λαδώνουμε καλά και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
3
Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό και την ζάχαρη.
4
Σιροπιάζουμε τα κρύα φύλλα στο κρύο σιρόπι.
5
Τα αφήνουμε για 6 ώρες να ξεραθούν.
6
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε να γίνει σαντιγί.
7
Προσθέτουμε το κρύο εβαπορέ, το κρύο ζαχαρούχο γάλα και δουλεύουμε.
8
Αρωματίζουμε με την κανέλα, το γαρίφαλο, ποσθέτουμε τα αλεσμένα καρύδια και ανακατεύουμε.
9
Σπάμε τα φύλλα και ανακατεύουμε με προσοχή.
10
Προαιρετικά μεταφέτουμε σε σκεύος της επιλογής μας και διακοσμούμε με σπασμένα φύλλα.
11
Σκεπάζουμε με καπάκι ή μεμβράνη και αφήνουμε για 6 ώρες στην κατάψυξη.

Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Πανεύκολα και πεντανόστιμα γιαουρτοπαγωτίνια, από το sokolatomania.gr!
Παγωτό καραμέλα με καρύδια πεκάν από το pastry chef.gr!
Μπακλαβάς με καραμελωμένο φύλλο κρούστας, με πραλίνα και μπανάνα από την Αργυρώ!
Παγωτό γιαούρτι από την Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly"!
Μπακλαβάς σε σχήμα καρδιάς από τον Στέλιο Παρλιάρο !
Παγωτό sandwich βανίλια με κομματάκια σοκολάτας, από την Νικόλ Μαρίνου και το nicolscooking.gr!

Αφήστε μια απάντηση