Παγωτό Καϊμάκι Με Γλυκό Βύσσινο από την Ιωάννα Σταμούλου και το “Sweetly” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Δεν θα πιστεύετε πόσο νόστιμο, μαστιχωτό και αυθεντικό είναι αυτό το παγωτό καϊμάκι που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι. Και κρατά αυτή την υπέροχη υφή ακόμα και μετά από μερικές μέρες κατάψυξης. Φτάνει να το βγάλετε λίγα λεπτά πριν το σερβίρισμα ώστε να τη βρει ξανά, γιατί η κατάψυξή μας είναι σκέτη Ανταρκτική. Τι να σου κάνει κι η κρέμα γάλακτος; Βλέπετε το δικό μας παγωτό είναι από γάλα και κρέμα κι όχι από σκόνη γι’ αυτό και επηρεάζεται στις χαμηλές θερμοκρασίες. Η συμβουλή μου είναι να φτιάξετε την κρέμα αποβραδίς και αφού κρυώσει να τη φυλάξετε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη και να την παγώσετε μετά στην παγωτομηχανή.

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο γάλα πλήρες
  • 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού κοφτά σαλέπι
  • ½ κουτ. γλυκού μαστίχα Χίου
  • Για το σερβίρισμα:
  • γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Εκτέλεση

  1. Κοπανάτε στο γουδί ή στο μπλέντερ την μαστίχα με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη να γίνει σκόνη.
  2. Διαλύετε το σαλέπι σε μισό φλιτζάνι κρύο γάλα και χτυπάτε στο μίξερ άλλο μισό φλιτζάνι γάλα με το μείγμα της κοπανισμένης μαστίχας μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
  3. Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι και το βάζετε πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το γάλα με το σαλέπι, το γάλα με τη μαστίχα, την υπόλοιπη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
  4. Αφήνετε την κρέμα να βράσει για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας τακτικά με σύρμα για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα και να μην φουσκώσει. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζετε την κρέμα σε μπολ και αφήνετε να κρυώσει.
  5. Αν έχετε παγωτομηχανή, μεταφέρετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και το βάζετε να παγώσει. Εάν δεν έχετε, απλώς ρίχνετε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη σκεπασμένο. Μετά από δυο ώρες, το βγάζετε από την κατάψυξη και ανακατεύετε με πιρούνι για να μην πιάσει πάγο. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μια δυο φορές ακόμη, ώστε να γίνει το παγωτό σας αφράτο.
  6. Όταν θέλετε να σερβίρετε βγάζετε το παγωτό εκτός κατάψυξης να μαλακώσει λίγο και σερβίρετε 1-2 μπάλες παγωτού ανά μερίδα. Γαρνίρετε με σιρόπι και γλυκό βύσσινο και σερβίρετε αμέσως.

 pagotokaimaki7edited

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://www.sweetly.gr/2013/03/pagotokaimakimevyssino/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *