Ένα από τα αγαπημένα εδέσματα του οικογενειακού τραπεζιού, ένα γλυκό στο οποίο κανείς δεν αντιστέκεται, ο μπακλαβάς με καρύδι και φιστίκι, πρωταγωνιστεί στην πιο νόστιμη εκδοχή του. Ο μπακλαβάς (Τουρκ.: Baklava) είναι ένα γλύκισμα που συναντάται σε πολλές κουζίνες της Μέσης Ανατολής και των πρώην Οθωμανικών χωρών. Το γλύκισμα φτιάχνεται με ζύμη φύλλου και περιέχει γέμιση ξηρών καρπών, συνήθως φουντούκι, φυστίκι ή καρύδι, και παίρνει την γλυκιά του γεύση από σιρόπι ζάχαρης ή μελιού.
Μπακλαβάς με καρύδι και φιστίκι, από τον Πέτρο Συρίγο και το petros-syrigos.com!







- Χρόνος Προετοιμασίας
- Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος
- Λεπτά
- Επίπεδο Δυσκολίας






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μπακλαβάς, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!
Μιλφέιγ - μπακλαβάς από την εκπληκτική Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Μπακλαβάς στην στιγμή, από την Ελένη Ψυχούλη και το pirouni.gr!
Γαλακτομπούρεκο με γάλα σε σκόνη τραγανό και αφράτο, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Μπακλαβαδάκια με μέλι από τον Ηλία Μαμαλάκη και το minervahorio.gr!
Γαλακτομπούρεκο τσαλακωτό του παππού (συνταγή ζαχαροπλαστείου)(Video), από την οικογένεια Καρελάνη κ...
Αφήστε μια απάντηση