Ονειρεμένα, εύκολα σπιτικά μπακλαβαδάκια, από την αγαπημένη Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Κάθε μπουκιά μπακλαβά περιέχει μια μικρή μαγική στιγμή, που μετατρέπει τη γεύση σε αναμνήσεις.

Ο μπακλαβάς αναζωπυρώνει γεύσεις και δημιουργεί αναμνήσεις που συνδέονται με την παιδική ηλικία, την οικογένεια και τις γιορτές. Η γεύση του είναι εκρηκτική , το φύλλο είναι λεπτό και τραγανό και όταν το δαγκώσεις σπάει σε χίλια κομμάτια που λιώνουν στο στόμα και γεμίζουν τον ουρανίσκο σου με ξηρούς καρπούς και άρωμα κανέλας.

Τα σημερινά μπακλαβαδάκια θα μιλήσουν κατευθείαν στην καρδιά σου γιατί είναι εντυπωσιακά , πανεύκολα ,με λίγα υλικά και σίγουρα κανένας δεν θα μπορέσει να φάει μόνο ένα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι ξηρούς καρπούς θέλεις και με σιγουριά θα σου πω , ότι αποτελούν την τέλεια επιλογή για να ικανοποιήσει κανείς την επιθυμία του για γλυκό.

Θα κερδίσεις τις εντυπώσεις και τις καρδιές όλων, αφού κάθε μπουκιά θα σε αφήσει με μια αναμνηστική αίσθηση, σαν να αφηγείται μια ιστορία στον ουρανίσκο σου. Το μόνο που πρέπει να κάνεις εσύ, είναι να την ακούσεις.

10 μπακλαβαδακια

ΥΛΙΚΑ

10 φύλλα κρούστας

200γρ βούτυρο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

200 αμύγδαλο ψημένο (τριμμένο)

1 κουτ γλυκού κανέλα

1 κουτ σούπας ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

2 φλιτζάνια νερό

2 φλιτζάνια ζάχαρη

1 φέτα λεμόνι

1 ξυλάκι κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φέτα λεμόνι και το ξυλάκι κανέλας σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 10 λεπτα. Το αφήνουμε να κρυώσει .

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

Ψήνουμε τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουν χρώμα και τα τρίβουμε στον ηλεκτρικό τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη κανέλα και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ

Ανοίγουμε ένα ένα φύλλο, το απλώνουμε στο πάγκο εργασίας και το βουτυρώνουμε. Το διπλώνουμε στα δυο (κοίτα φωτό) και γεμίζουμε με ένα κουτάλι το κέντρο με την γέμιση . Διπλώνουμε και απο τις δυο μεριές ώστε να φυλακίσουμε την γέμιση. (βλέπε φωτό) . Βουτυρώνουμε και τσαλακώνουμε ελαφρά με τα χέρια ώστε να σχηματιστεί ρολό, τυλίγουμε το ρολό σε σαλιγκαρι. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί 24 εκατ και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα. Στη συνέχεια βουτυρώνουμε τα μπακλαβαδάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα .

Σιροπιάζουμε με σιρόπι κρύο και μπακλαβαδάκια ζεστά. Καλή επιτυχία!

https://elenacooks.gr/?p=14378&fb

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *