Χαλβάς με γιαούρτι και σταφίδες, από το icookgreek.com!

Υλικά
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
2 φλιτζάνια χοντρό σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα
1 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες (σουλτανίνα)
λίγο ξύσμα από πορτοκάλι
λίγη κανέλα σκόνη
Για το σιρόπι
2½ φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλεση
Βάζουμε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να χρυσίσει το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το γιαούρτι, την καρυδόψιχα και το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας να ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
Στη συνέχεια, βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε πρώτα το νερό με τη ζάχαρη, προσθέτοντας μετά το ξυλάκι της κανέλας και αφήνοντας το σιρόπι να βράσει μέχρι να δέσει.
Προσθέτουμε το σιρόπι (όχι πολύ ζεστό) στο μείγμα του χαλβά και ανακατεύουμε. Ξαναβάζουμε τον χαλβά για περίπου 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα. Τον αδειάζουμε σε μια φόρμα κι αφού στερεοποιηθεί, ξεφορμάρουμε και τον πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγη κανέλα ακόμη.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μπόμπα από χαλβά σοκολάτας με γέμιση κρέμας πορτοκαλιού, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly! !
Αλάδωτος Χαλβάς Πορτοκαλιού Θεϊκός - Divine Orange Halva-(VIDEO), by Stratos Petrou ( bakeit) !
Σοκολατένιος χαλβάς από την Ηλιάννα και τις "Μαγειρικές Διαδρομές"!
Πανεύκολος χαλβάς πορτοκάλι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Χαλβάς σοκολατένιος, σεμιφρέντο από την Ντίνα Νικολάου !
Νηστίσιμος Χαλβάς με σοκολάτα και καβουρδισμένο αμύγδαλο, από την Αργυρώ μας!

Αφήστε μια απάντηση