Μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δίχρωμα από το Radicio!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Όμορφα, νόστιμα και εύκολα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με βανίλια και κακάο για όλα τα γούστα! Μια συνταγή από το μέλος μας lixouda.

Υλικά

Βανίλιες: 2

Ζάχαρη: 1,5 ποτήρι νερού

Λάδι: 2 ποτήρια νερού

Χυμός πορτοκαλιού: 1 ποτήρι νερού

Ξύσμα πορτοκαλιού: από 2 πορτοκάλια

Μπέικιν πάουντερ: 1 φακελάκι

Σόδα: 1 κουταλάκι του γλυκού

Αλεύρι: 1 κιλό και 200 γρ.

Κακάο: 2 κουταλιές σούπας

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Νερό ή χυμό πορτοκαλιού: λίγο για να διαλύσουμε το κακάο


Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ, εκτός του κακάο και τα χτυπάμε. Όταν αναμειχθούν, σταματάμε το χτύπημα. Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ και την χωρίζουμε στη μέση.

Διαλύουμε το κακάο σε λίγο χυμό ή νερό και το προσθέτουμε στη μισή ζύμη. Την ζυμώνουμε να αναμειχθεί καλά.

Ανοίγουμε χωριστά τις 2 ζύμες σε φύλλο και βάζουμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο. Με κουπ πατ κόβουμε σχέδια και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.

Την ζύμη που περίσσεψε την ξανακάνουμε φύλλο και ξανακόβουμε μπισκότα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και με σπάτουλα μεταφέρουμε τα μπισκότα σε σχάρα να κρυώσουν.

http://www.radicio.com/%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%B4%CE%AF%CF%87%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *