“Γνωρίζετε ότι η σοκολάτα προκαλεί εξάρτηση παρόμοια με αυτή των άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών;” , από την Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Βασιλική Νεστορή και το diaitologia.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η σοκολάτα που όλοι λατρεύουμε να τρώμε έχει πολλές θετικές επιδράσεις στην υγεία μας, μπορεί όμως να προκαλέσει εθισμό :

Στην σοκολάτα ανευρίσκεται μια ομάδα ουσιών, οι μεθυλξανθίνες με κύριους εκπροσώπους  την γνωστή μας καφεΐνη αλλά και τις λιγότερο γνωστές θεοφυλλίνη και την φενιλεθυλαμίνη. Οι ενώσεις αυτές σε συνδυασμό με τον χαλκό που βρίσκεται σε σημαντικό ποσοστό στην σοκολάτα είναι δυνατόν να αυξήσουν την έκκριση της ορμόνης σεροτονίνηςη οποία με την σειρά της θα πυροδοτήσει την έκκριση των ενδογενών ενδορφινών στον οργανισμό. Αυτή ο ορμονική «εμπλοκή», όταν η σοκολάτα απουσιάζει από το καθημερινό μας σιτηρέσιο, παίζει τον ρόλο της εξάρτησης από την ουσία που στην προκείμενη περίπτωση είναι η σοκολάτα, με αποτέλεσμα να αναζητάμε την σοκολάτα περίπου με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια ένταση με την οποία θα αναζητούσαμε μια άλλη εξαρτησιογόνο ουσία!

σοκολάτα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Απολαύστε λοιπόν σοκολάτα αλλά με μέτρο!

http://www.diaitologia.gr/sokolata/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *