“Νέες έρευνες ΣΟΚ! Η σοκολάτα ΔΕΝ παχαίνει!”, από την Ανθή Αντωνίου και το hashimoto.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 Για πολλούς ίσως αυτή να είναι πιο ευχάριστη είδηση της ημέρας! Η αγαπημένη μας σοκολάτα δεν παχαίνει! Αυτό πιστεύουν πως απέδειξαν οι ερευνητές του πανεπιστημίου του San Diego, Καλιφόρνια. Γι αυτή την έρευνα ερωτήθηκαν και εξετάστηκαν πάνω από 1.000 συμμετέχοντες, Άντρες και Γυναίκες. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα αυτή έπρεπε να αναφέρουν τι τροφές καταναλώνουν και πόσο αθλούνται καθημερινά. Έπειτα τους ζύγισαν και μετρήθηκαν οι αναλογίες των σωμάτων τους. Αυτό που ανακάλυψαν σε αυτή τη φάση οι ερευνητές ήταν ότι άτομα που τρώγανε πολύ σοκολάτα ήταν συχνά πιο αδύνατοι από αυτούς που τρώγανε λίγο ή σχεδόν καθόλου σοκολάτα. Τα πιο αδύνατα άτομα δεν ήταν γενικά λιτοδίαιτα και συχνά κατανάλωναν μάλλον εντυπωσιακές ποσότητες τροφής και έκαναν ελάχιστη ή σχεδόν καθόλου γυμναστική.

(Πληροφορίες για την έρευνα: http://ucresearch.tumblr.com/post/96712329499/the-chocolate-diet-eating-chocolate-may-not-be)

Μια δεύτερη έρευνα έγινε από την Healthy Lifestyle in Europe by Nutrition in Adolescence (HELENA) και συμμετείχαν 1.458 νεαροί και νεαρές σε ηλικίες 12 μέχρι 17 ετών. Αφού ερωτήθηκαν για τις συνήθειες διατροφής και ασκήσεις τους, μετρήθηκε ο δείκτης μάζας του σώματος τους (Body Mass Index – BMI) και η περιφέρεια της κοιλιάς τους. Και εδώ τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά καθώς τα άτομα που κατανάλωναν σε τακτική βάση σοκολάτα ήταν πιο λεπτά από τα άτομα που απέφευγαν την κατανάλωση της.

(Πληροφορίες για την έρευνα:http://www.nutritionjrnl.com/article/S0899-9007%2813%2900346-8/abstract#http://www.nutritionjrnl.com/article/S0899-9007%2813%2900346-8/abstract )

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Όπως αναφέρει η ερευνήτρια Magdalena Cuenca-Garcia, η σοκολάτα έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λίπος και είναι λογικό να συμπεραίνουμε ότι παχαίνει, ωστόσο μελέτες έχουν αποδείξει ότι η σοκολάτα περιέχει συστατικά τα οποία έχουν θετική επίδραση στον μεταβολισμό. Ακόμα καθώς είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, ιδιαίτερα σε κατεχίνες η σοκολάτα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την υγεία.

Πηγή: www.hashimoto.gr

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *