“Πέντε από τα εκπληκτικά οφέλη της μαύρης σοκολάτας”, από την δημοσιογράφο και αθλήτρια πολεμικών τεχνών Μαρία Σκαμπαρδώνη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η μαύρη σοκολάτα δεν είναι τόσο γευστική όσο η σοκολάτα γάλακτος για αυτό και δεν προτιμάται τόσο συχνά. Ωστόσο, για τους ανθρώπους που θέλουν να διατηρήσουν ένα υγιές σωματικό βάρος δίχως να στερηθούν εντελώς το γλυκό από τη διατροφή τους, αποτελεί μία συχνή επιλογή.

Η μαύρη σοκολάτα είναι πιο πικρή από τη σοκολάτα γάλακτος, δεν εμπεριέχει γάλα και είναι η πραγματική γεύση του κακάο, δίχως τις αλλοιώσεις και προσθήκες που δέχεται η σοκολάτα γάλακτος.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η μαύρη σοκολάτα αποτελεί μία ιδιαίτερα θρεπτική τροφή. Αξίζει να δούμε πέντε από τα εκπληκτικά οφέλη της μαύρης σοκολάτας, τα οποία θα μας πείσουν να της δώσουμε μία ευκαιρία.

· Προστατεύει από την κατάθλιψη: Έχει παρατηρηθεί πως η μαύρη σοκολάτα αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, ενώ μειώνει την ορμόνη του άγχους, τη γνωστή κορτιζόλη. Αυτό την καθιστά μία σούπερ τροφή εναντίον της κατάθλιψης και της επαναφοράς της καλής μας διάθεσης!

· Ρυθμίζει την πίεση: Η μαύρη σοκολάτα είναι μία τροφή πλούσια σε φλαβονοειδή, τα οποία μειώνουν την κακή πίεση, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στην καρδιά, χαλαρώνοντας τις αρτηρίες κάνοντας το αίμα να περνάει πιο εύκολα από αυτές. Ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας την ημέρα μόνο καλό μας κάνει!

· Βελτίωση των λειτουργιών του εγκεφάλου: Η μαύρη σοκολάτα συνδέεται με τις καλύτερες πνευματικές επιδόσεις, με την ενδυνάμωση της μνήμης, των αντανακλαστικών και της συγκέντρωσης.

· Αποτρέπει τη γήρανση: Η μαύρη σοκολάτα αποτρέπει τη δημιουργία των ελεύθερων ριζών, οι οποίες συντελούν στη γήρανση του δέρματος. Τα φλαβονοειδή προστατεύουν το δέρμα από τις άσχημες συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας, ενώ το κακάο συντελεί στο να φαίνεται το δέρμα πιο λαμπερό.

· Ρυθμίζει το σάκχαρο: Η συχνή κατανάλωση μαύρης σοκολάτας έχει διαπιστωθεί πως δρα προστατευτικά για την εμφάνιση ζαχάρου. Η μαύρη σοκολάτα ενισχύει την ινσουλίνη, ενώ συνίσταται και στους διαβητικούς καθώς ρυθμίζει τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ας δώσουμε ευκαιρία στη μαύρη σοκολάτα –και ας μην είναι τόσο γευστική, όσο η γάλακτος!

·

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *