Η φυσική ζάχαρη των φρούτων δεν συγκρίνεται με τη λευκή επεξεργασμένη ζάχαρη που βάζεις στον καφέ σου ή που έχουν τα γλυκά, αν όμως προσέχεις τη σιλουέτα σου ή αποφεύγεις όλες της μορφές ζάχαρης για λόγους υγείας (π.χ. έχεις προδιαβήτη ή διαβήτη) καλό είναι να γνωρίζεις πόση ζάχαρη έχουν τα αγαπημένα σου φρούτα.
“Ποια φρούτα έχουν την περισσότερη και ποια τη λιγότερη ζάχαρη”, από το onmed.gr!







Τα φρούτα (πρέπει να) έχουν κεντρικό ρόλο στη διατροφή σου και να τα καταναλώνεις καθημερινά είτε σαν ενδιάμεσο σνακ, είτε μαζί με το γιαούρτι ή τα δημητριακά σου είτε στα smoothies σου.
Παρακάτω θα δεις ποια είναι τα φρούτα με την περισσότερη και ποια με τη λιγότερη ζάχαρη.
Φρούτα με πολλή ζάχαρη
– Λίτσι: 29 γραμμάρια ανά φλιτζάνι
– Σύκα: 27 γραμμάρια ανά φλιτζάνι
– Μάνγκο: 23 γραμμάρια ανά φλιτζάνι
– Κεράσια: 18 γραμμάρια ανά φλιτζάνι
– Σταφύλια (κόκκινα & λευκά): 15 γραμμάρια ανά φλιτζάνι
Φρούτα με λίγη ζάχαρη
– Αβοκάντο: 1 γραμμάριο σε 1 ολόκληρο αβοκάντο
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
– Κράνμπερι: 4 γραμμάρια ανά φλιτζάνι
– Σμέουρα (φραμπουάζ): 5 γραμμάρια ανά φλιτζάνι
– Βατόμουρα: 7 γραμμάρια ανά φλιτζάνι
– Φράουλες: 7 γραμμάρια ανά φλιτζάνι











Αφήστε μια απάντηση