“Τι πρέπει να προσέξω όταν βάζω στην κατάψυξη ένα μαγειρεμένο φαγητό;”, από την Αργυρώ μας!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Όπως έχουμε πει πολλές φορές, μπορούμε να καταψύξουμε σχεδόν τα πάντα ωμά η μαγειρεμένα.  Όμως θα πρέπει να τηρήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες, τόσο για την κατάψυξη όσο και για την απόψυξη των τροφίμων.

 

Η κατάψυξη μας πρέπει να έχει σταθερή θερμοκρασία στους -18 βαθμούς C.

Θα πρέπει τα μαγειρεμένα φαγητά που θέλουμε να καταψύξουμε να είναι πολύ καλά σφραγισμένα σε μπολ ή σακούλες τροφίμων.  Δεν πρέπει να έχουν ανοίγματα ή να είναι εκτεθειμένα στον αέρα.

 

 

Πότε μπορώ να καταψύξω ένα μαγειρεμένο φαγητό;

Πρέπει να καταψύξουμε ένα φαγητό όταν είναι φρεσκομαγειρεμένο, και αφού μετά το μαγείρεμα κρυώσει και αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Κατόπιν συσκευάζονται σωστά και καταψύχονται.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Προσοχή στα κατεψυγμένα υλικά σε κατεψυγμένα τρόφιμα

Δεν καταψύχουμε ποτέ, ένα φαγητό που έχει παρασκευαστεί με υλικό που έχει υποστεί απόψυξη. Δηλαδή αν ξεπαγώσουμε κατεψυγμένο κιμά ή κρέας και το μαγειρέψουμε, αυτό το φαγητό, δεν μπορεί να μεπι ξανά στην κατάψυξη.

Πόσο καιρό διατηρώ τα μαγειρεμένα φαγητά στην κατάψυξη;

Προσπαθήστε να καταναλώνετε άμεσα τα φρεσκοκατεψυγμένα φαγητά και μην τα ξεχνάτε για μήνες στην κατάψυξη.

Αν με ρωτάτε αν μπορούν να μείνουν τα φαγητά στην κατάψυξη για μήνες, τότε ναι, μπορούν  να μείνουν στην κατάψυξη μέχρι και τρεις μήνες. Από κει και πέρα όμως, δεν έχουν την ίδια ποιότητα και θρεπτική αξία και αρχίζουν να αλλοιώνονται.

Αν θέλετε ακούστε τη συμβουλή μου, καταναλώστε τα το πολύ σε δυο-τρεις εβδομάδες  από την ημερομηνία παρασκευής τους.

Επίσης να έχετε κατά νου, ότι το κατεψυγμένο φαγητό δεν έχει καμία σχέση σε γεύση και υφή με το φρεσκομαγειρεμένο. Αλλά αντιλαμβάνομαι ότι όσοι δεν έχετε χρόνο αυτό σας λύνει τα χέρια.

Από την ώρα που τα φαγητά μπαίνουν στην κατάψυξη σταματά η αλλοίωσή τους.

 

Πόσο καιρό μπορώ να διατηρήσω ένα αποψυγμένο φαγητό στη συντήρηση του ψυγείου;

Από την ώρα που θα αποψύξετε ένα κατεψυγμένο φαγητό και έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, θα πρέπει να το καταναλώσετε άμεσα. Το αργότερο μέσα σε 24 ώρες. Και αυτό γιατί αμέσως μετά την απόψυξη αρχίζουν και αναπτύσσονται τα βακτήρια που είχαν κοιμηθεί με την παραμονή του φαγητού μέσα στην κατάψυξη.

 

Πως θα αποψύξω σωστά ένα κατεψυγμένο φαγητό;

Ένας και μοναδικός είναι ο σωστός τρόπος απόψυξης μαγειρεμένου φαγητού.

Βάζοντας από το προηγούμενο βράδυ το κατεψυγμένο φαγητό στη συντήρηση του ψυγείου, ώστε να ανεβεί η θερμοκρασία του σταδιακά.  Με την αργή και σταδιακή απόψυξη του φαγητού, αποτρέπεται η ταχεία ανάπτυξη των βακτηριδίων.

 

Θέλω να μοιράζομαι τα πάντα μαζί σας μέσα από το argiro.gr!

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *