Υλικά:

  • 200γρ αλεύρι Mix it Farina της Schär
  • 330ml πορτοκαλάδα με ανθρακικό (1 μικρή συσκευασία)
  • Μπόλικο λάδι για το τηγάνισμα

Για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

  • Μέλι
  • Καρύδι τριμμένο
  • Κανέλα

Εκτέλεση:

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
  2. Ρίχνουμε την πορτοκαλάδα μας και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη καλά, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
  3. Βάζουμε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι και το αφήνουνε να κάψει καλά.
  4. Με τη βοήθεια 2 κουταλιών παίρνουμε λίγη από τη ζύμη μας και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
  5. Περιμένουμε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  6. Τους στολίζουμε με μέλι και καρύδι και καλή μας όρεξη.

 

Tips:

  • Αντί για πορτοκαλάδα με ανθρακικό, ή εναλλακτική λύση είναι η λεμονάδα με ανθρακικό ή σόδα/σουρωτή. Με το αναψυκτικό που έχει ζάχαρη, μπορούμε να τους φάμε και έτσι γιατί έχουν ήδη μια γλύκα και δεν είναι απαραίτητο να προσθέσουμε το μέλι.
  • Αντί για μέλι μπορούμε να τους πασπαλίσουμε  με ζάχαρη κρυσταλική ή να  τους ρολάρουμε σε ένα πιάτο με ζάχαρη.

 

Καλή επιτυχία  και καλή σας όρεξη!