Κουρκουμπίνια στον φούρνο, από τον Γιώργο Χριστιανό !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Συνταγή που θα γίνει αποκλειστικά στο φούρνο!
Χωρίς τηγάνισμα και  με την ίδια υπέροχη γεύση!
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Κομοτηνής
1 σφηνάκι καλαμποκέλαιο
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 ml νερό
1 βανίλια
——————–
Για τα φύλλα
300 γρ βούτυρο η μαργαρίνη
Σιρόπι:
500γρ ζάχαρη
330 ml νερό
Χυμό από ένα λεμόνι 🍋 η ένα κομμένο πορτοκάλι 🍊
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε σαν βροχή το αλεύρι,το λάδι, το ξύδι και το αλάτι.Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και προσθέτουμε το νερό.Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία εύπλαστη μαλακή ζύμη.(Ίσως χρειαστεί λίγο νεράκι ακόμη!)Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για ένα τέταρτο και το μοιράζουμε σε τέσσερις μπάλες.Ριχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ανοίγουμε φύλλα σχεδόν διάφανα.Λιώνουμε το βούτυρο(όχι καυτό)ραντίζουμε το κάθε φύλλο με το λιωμένο βούτυρο και τυλίγουμε σε ρολό.Κόβουμε σε κομματάκια το ρόλο .Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και στρώνουμε τα κουρκουμπινια.Ρίχνουμε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα η αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για περίπου μία ώρα η μέχρι να ροδίσουν!Λίγο πριν είναι έτοιμα ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.Βράζουμε το σιρόπι σε χαμηλή θερμοκρασία για πέντε λεπτά.Τέλος ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό στο ζεστό ταψί.Αφήνουμε να περάσει μισή ώρα και σερβίρουμε.
Πολλή και καλή σας επιτυχία !!!
Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο Facebook, Instagram, Tik tok
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *