Λουκουμάδες, από τον Στέλιο Παρλιάρο!







Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι, κατά προτίμηση «σκληρό»
- 500 γρ. χλιαρό νερό (όχι καυτό!)
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 20 γρ. νωπή μαγιά
- μέλι για το μέλωμα
- λάδι για το τηγάνισμα
- ψιλοκομμένα καρύδια για το σερβίρισμα
- κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο μισό χλιαρό νερό ανακατεύοντας με ένα πιρούνι ή με τον αυγοδάρτη. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και τη διαλυμένη μαγιά και ανακατεύουμε προσθέτοντας και το υπόλοιπο χλιαρό νερό, μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον μέχρι το ζυμάρι να τριπλασιαστεί σε όγκο.
Βάζουμε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα. Ανακατεύουμε τον χυλό και με δυο κουτάλια φτιάχνουμε λουκουμάδες και τους ρίχνουμε στο καυτό λάδι (δηλαδή με το ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το χυλό και με το άλλο τον σπρώχνουμε να πέσει στο λάδι). Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες λίγους-λίγους ανακατεύοντάς τους με μια τρυπητή κουτάλα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τους βγάζουμε με την κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Τους σερβίρουμε περιχυμένους με μέλι και πασπαλισμένους με κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Tip
Αν θέλουμε να τους σερβίρουμε ως αλμυρό κέρασμα, μπορούμε να προσθέσουμε στο χυλό μπαχαρικά και ξερά μυρωδικά της αρεσκείας μας π.χ. ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα, πιπέρι κ.ά. Στο σερβίρισμα τους πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
http://www.steliosparliaros.gr/paidika/paidika-snack-kerasmata/loukoumades/











Αφήστε μια απάντηση