Εμένα μου αρέσει η κλασσική γεύση με το ινδοκάρυδο αλλά εναλλακτικά από έξω μπορείτε να την καλύψετε είτε σε τρούφα σοκολάτας λευκή ή κλασσικής, αλλά επίσης μπορείτε και με τριμμένους ξηρούς καρπούς.
Μπορείτε να βάλετε τις χιονούλες στην κατάψυξη έτσι ώστε να έχετε πάντα ένα έτοιμο γλυκάκι για να κεράσετε ή να φάτε σε περίπτωση που θέλετε απεγνωσμένα γλυκό. Μπορούν να καταναλωθούν απευθείας από την κατάψυξη ως παγωτίνια αλλά και γι να πάρουν θερμοκρασία περιβάλλοντος δε θέλουν πολύ ώρα, λίγα λεπτά είναι αρκετά.
Είναι ιδανικές για παιδικά πάρτυ. Επίσης μπορείτε να την κάνετε μαζί με τα παιδάκια σας.
Υλικά (για ~30 τμχ):
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- 200 γρ. ινδοκάρυδο (2 φακελάκια)
- 100 γρ. αμύγδαλα ωμά λευκά
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (περίπου 400 γρ)
- 2 κ.γλ. κονιάκ ή λικέρ (προαιρετικό)
- 2 βανιλίνες ή 1κ.γλ. υγρή βανίλια (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
- Αλέθουμε καλά τα αμύγδαλα και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Παίρνουμε τα 170 γρ από το ινδοκάρυδο και το προσθέτουμε στο μπολ και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το λικέρ και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι στην αρχή και μετά με τα χέρια ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
- Πλάθουμε σε 30 μικρά μπαλάκια και τα ρολάρουμε μέσα στο ινδοκάρυδο που κρατήσαμε στην άκρη. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο κέντρο ένα ολόκληρο λευκό αμύγδαλο. Δυστυχώς εγώ όταν έκανα τη συνταγή δε βρήκα ολόκληρα αμύγδαλα αλλά μόνο αυτά που είναι σε φιλέ.
- Τα τοποθετούμε σε χαρτάκια αν θέλουμε και τα βάζουμε σε τάπερ που κλείνει και τα τοποθετούμε στο ψυγείο. Εννοείτε ότι ένα το δοκιμάζουμε πριν το βάλουμε στο ψυγείο για να σιγουρευτούμε ότι έγινε σωστά η συνταγή μας!
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Αφήστε μια απάντηση