Kέικ ινδοκάρυδου με γλάσο άσπρης σοκολάτας από την Luise και το Radicio !
Αφράτο, πλούσιο και νόστιμο κέικ, με ινδοκάρυδο και άσπρη σοκολάτα.
Προετοιμασία: 20 λεπτά
| Μαγείρεμα: 60 λεπτά
| Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά
Συνταγή για: 12 μερίδες
Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: | Λιπαρά:
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Υλικά συνταγής για το κέικ:
Μαλακωμένη μαργαρίνη:170 γρ.
Ζάχαρη:1 και 1/3 κούπας
Αυγά:4 μέτρια
Αλεύρι:1 1/2 κούπα
Μπέικιν πάουντερ:2 κοφτές κουταλιές σούπας
Αλάτι:1/2 κουταλάκι τσαγιού
Τριμμένο ινδοκάρυδο:1 1/2 κούπα
Ρούμι:1/2 κούπα
Υλικά συνταγής για το γλάσο:
Σοκολάτα άσπρη:250 γρ.
Γάλα:4 κουταλιές
Ρούμι:1 κουταλιά
Τριμμένο ινδοκάρυδο:λίγο για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
1. Kοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, τη μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτετε το ινδοκάρυδο και ανακατεύετε.
2. Χτυπάτε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνετε ένα – ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτετε λίγο – λίγο το μίγμα του ινδοκάρυδου με το αλεύρι χτυπώντας με το μίξερ στις χαμηλές στροφές. Ενδιάμεσα προσθέτετε λίγο – λίγο και το ρούμι.
3. Βουτυρώνετε μια στρόγγυλη φόρμα με τρύπα, την αλευρώνετε και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 15 λεπτά και στη συνέχεια στους 150 βαθμούς για άλλα 45 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε λίγο να κρυώσει και το ξεφορμάρετε πάνω σε σχάρα.
4. Όταν κρυώσει εντελώς ετοιμάζετε και το γλάσο. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα (100 Watt για 10 περίπου λεπτά) και στη συνέχεια προσθέτετε ανακατεύοντας το γάλα και το ρούμι. Περιχύνετε το κέικ με το γλάσο και αν θέλετε πασπαλίζετε με ινδοκάρυδο.
Αφήστε μια απάντηση