Αν σας αρέσει το ρεβανί, τότε αυτή η «καλοκαιρινή» παραλλαγή με  ινδοκάρυδο θα σας ξετρελάνει. Αυτό το γλυκό, η μητέρα μου  συνήθιζε να το κάνει το καλοκαίρι.

Βάζοντας ινδοκάρυδο έδινε μια πιο εξωτική και καλοκαιρινή νότα στο γλυκό. Είναι εύκολη συνταγή γιατί σχεδόν βάζεις όλα τα υλικά τα χτυπάς και το ψήνεις. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι μετά το σιρόπιασμα του ινδοκάρυδου περιμένεις να κρυώσει για να μπορέσεις να το φας.

Συνδύασέ το όμως με μια μπάλα παγωτού από πάνω και θα γίνει ο καλοκαιρινός εθισμός σου!

 

 

 

Υλικά: 

  • 5 αβγά

  • 3/4 φλ. ζάχαρη  (150 γρ.)

  • 1 φλ. σπορέλαιο

  • 1 φλ. αλεύρι Mix it Farina της Schär

  • 1 1/2 φλ. ινδοκάρυδο

  • 2 κ.σ. μπέικιν (20 γρ.)

    Eνημέρωση :

    Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για το σιρόπι:

  • 3 φλ. νερό

  • 3 φλ. ζάχαρη

  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

  • φλούδα από λεμόνι

Εκτέλεση:

      1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, το βράζουμε μέχρι να δέσει και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για να το χρησιμοποιήσουμε μετά.
      2. Λαδώνουμε ένα ταψί (διαμέτρου 28cm) και το πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
      3. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε το λάδι και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το χτύπημα για άλλα 1-2 λεπτά.
      4. Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί και μετά στο φούρνο.
      5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από πάνω.
      6. Μόλις ψηθεί το κόβουμε σε ρόμβους (κληρονομιά από τη μητέρα το σχήμα αυτό) και αρχίζουμε να το σιροπιάζουμε σιγά σιγά με το κρύο (θερμοκρασία δωματίου) σιρόπι.
      7. Από πάνω προαιρετικά το στολίζουμε με ινδοκάρυδο.

 

Tip:

        • Αυτό που ισχύει στα σιροπιαστά γλυκά είναι ότι όταν το σιροπιάζουμε θα πρέπει το ένα υλικό να είναι κρύο (θερμοκρασία δωματίου) και το άλλο ζεστό.
        • Με μια μπάλα σπιτικού παγωτού από πάνω είναι ότι πρέπει για το καλοκαίρι.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!