Μπισκότα γεμιστά με κρέμα λεμονιού, από το icookgreek.com!







Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ (200 γρ.) ή digestive
- 350 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 3 ασπράδια αυγών
- 30 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
- ο χυμός 2 λεμονιών
- 250 γρ. ζάχαρη
- λίγο ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Διαλύετε τη ζελατίνη στο χυμό λεμονιού. Χτυπάτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τη μαρέγκα, τη διαλυμένη ζελατίνη και το ξύσμα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα για 2 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει.
- Απλώνετε στα μισά μπισκότα την κρέμα λεμονιού σε μια καλή στρώση και καλύπτετε με τα υπόλοιπα (σαν σάντουιτς). Ισιώνετε τις πλαϊνές επιφάνειες των σάντουιτς. Τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.
Συμβουλή
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ασπράδια με παστεριωμένο ασπράδι αυγών που βρίσκεται πλέον στα ψυγεία όλων των σούπερ μάρκετ. Θα χρειαστείτε 90 -100 γρ.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://tinyurl.com/y3589d7s











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μαλακά σοκολατένια μπισκοτάκια με γέμιση καραμέλας (video), από το sintayes.gr!
Αρωματικό λεμόνι , γλυκό του κουταλιού απο την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty" !!
Απίθανη σαρλότ λεμονιού από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Ροζ λεμονάδα (με καρπούζι), από τον Λευτέρη και την Δήμητρα του foodstates.gr!
Πανεύκολα πτιφουράκια χωρίς μίξερ, από την Σόφη Τσιώπου!
Cheese cake λεμόνι, από την καταπληκτική ‘Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!
Αφήστε μια απάντηση