Μπισκότα γεμιστά με κρέμα λεμονιού, από το icookgreek.com!
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ (200 γρ.) ή digestive
- 350 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 3 ασπράδια αυγών
- 30 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
- ο χυμός 2 λεμονιών
- 250 γρ. ζάχαρη
- λίγο ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Διαλύετε τη ζελατίνη στο χυμό λεμονιού. Χτυπάτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τη μαρέγκα, τη διαλυμένη ζελατίνη και το ξύσμα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα για 2 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει.
- Απλώνετε στα μισά μπισκότα την κρέμα λεμονιού σε μια καλή στρώση και καλύπτετε με τα υπόλοιπα (σαν σάντουιτς). Ισιώνετε τις πλαϊνές επιφάνειες των σάντουιτς. Τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.
Συμβουλή
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ασπράδια με παστεριωμένο ασπράδι αυγών που βρίσκεται πλέον στα ψυγεία όλων των σούπερ μάρκετ. Θα χρειαστείτε 90 -100 γρ.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://tinyurl.com/y3589d7s
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μαλακά σοκολατένια μπισκοτάκια με γέμιση καραμέλας (video), από το sintayes.gr!
Γρανίτα λεμόνι mojito, cocktail χωρίς ζάχαρη, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Λεμονοπιτάκια αφράτα (lemon brioche buns), από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το "Taste of life by Bet...
Μπαβαρουάζ με λεμόνι από τον αγαπημένο Στέλιο Παρλιάρο και τον Γαστρονόμο!
Σπιτική λεμονόπιτα σε απλά βήματα, από το neadiatrofis.gr!
Μπισκότα γεμιστά με Nucrema ΙΟΝ, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση