Cheese cake λεμόνι, από την καταπληκτική ‘Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!
Το cheese cake είναι από τα πιο αγαπημένα και πανεύκολα γλυκά που όλοι αγαπάμε να φτιάχνουμε .Οι συνδυασμοί και οι γεύσεις για αυτό το απίθανο γλυκό άπειροι . Το cheese cake λεμόνι λοιπόν είναι ένας συνδυασμός που κλέβει την παράσταση και θα μπει πολλές στην κουζίνα σου ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες . Δροσερό και απίστευτα γευστικό με μια γλυκόξινη γεύση που σίγουρα θα σε συναρπάσει. Θα το φτιάξεις με ελάχιστα υλικά σε ελάχιστο χρόνο και σίγουρα θα το λατρέψεις !!!
Μερίδες 8
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση
300γρ μπισκότα digestive
120γρ βούτυρο
Για την κρέμα λεμονιού
400γρ κρέμα γάλακτος
350γρ κρέμα τυριού
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
120γρ ζάχαρη άχνη (κοσκινισμενη)
80ml χυμό λεμονιού (2 λεμόνια )
Για γαρνίρισμα
50γρ σαντιγί
μερικές φέτες λεμονιού
τριμμένο μπισκότο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε στον ηλεκτρικό τρίφτη τα μπισκότα, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά και το ρίχνουμε μέσα στα τριμμένα μπισκότα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος, το στρώνουμε σε μια μεταλλική φόρμα με αποσπώμενο τοίχωμα 22 εκατ και αφήνουμε να κρυώσει. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε προσθέτοντας την άχνη ζάχαρη σταδιακά μέχρι να γίνει μια σφικτή σαντιγί. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την βάση του μπισκότου που φτιάξαμε και καλύπτουμε να πάει παντού. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με σαντιγί και μερικές φέτες λεμόνι.
Αφήστε μια απάντηση