Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας, από την Αντριάνα και το Γλυκιές δημιουργίες by Andriana!

Υλικά:
700 γρ. αλεύρι μπλε ή ολικής
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
3 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ. γλ. γαρίφαλλο
1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
200 ζάχαρη λευκή ή καστανή ή καρύδας
150 ml ελαιόλαδο
100 ml ανθρακούχο νερό (π.χ. σόδα ή γκαζόζα)
100 ml χυμό πορτοκάλι
1 κ. σ. κονιάκ
ξύσμα πορτοκαλιού
Διαδικασία:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα υγρά υλικά και τη ζάχαρη, τα μυρωδικά, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε το λάδι, το ξύσμα και τέλος το αλεύρι σταδιακά με το μπέικιν. Ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και πλάθουμε ό,τι σχήμα κουλουράκια θέλουμε. Ψήνουμε στους 150 β. C για 30′ σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
Καλή επιτυχία και απόλαυση!

Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σταφιδοπαξιμαδάκια, από την Σιμόνη Καφίρη και το olivemagazine.gr!
Νηστίσιμα μπισκότα φουντουκιού (VIDEO), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!
Υπέροχα, νηστίσιμα κουλουράκια με μέλι και κανέλα, από την Όλγα Καραγιάννη !
Νηστίσιμα δίχρωμα τραγανά κουλουράκια, από τη Μαριφάνη και τις "Λιχουδιές της Μαριφάνης"!
Νηστίσιμα Μπισκότα Λεμονιού, από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου !
Λαδοκούλουρα πορτοκαλιού, από την αγαπημένη Μαίρη Τρακάδα και το katinostimo.blogspot.com!

Αφήστε μια απάντηση