Νηστίσιμα Κουλουράκια “Μένουμε Σπίτι”, από το “Ολα Νηστίσιμα”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
1 κ. γλ. Κανέλα
2 κ.σ. κονιάκ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1-2 σταγόνες εκχύλισμα πορτοκαλιού
3 κ.σ. κακάο
Περίπου 900 γρ. φαρίνα

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  •  Οδηγίες

  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  • Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο το κονιάκ, το εκχύλισμα και το ξύσμα.

  • Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και  στο παραπάνω μείγμα.

  • Προσθέτουμε τη φαρίνα σιγά-σιγά μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη.

  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Στο ένα μέρος βάζουμε το κακάο και το ενσωματώνουμε.

  • Παίρνουμε μέρος από τη άσπρη και μέρος από την καφέ ζύμη τα ενσωματώνουμε και πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήματα της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C  για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *