Νηστίσιμα Κουλουράκια “Μένουμε Σπίτι”, από το “Ολα Νηστίσιμα”!







Υλικά
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
1 κ. γλ. Κανέλα
2 κ.σ. κονιάκ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1-2 σταγόνες εκχύλισμα πορτοκαλιού
3 κ.σ. κακάο
Περίπου 900 γρ. φαρίνα
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο το κονιάκ, το εκχύλισμα και το ξύσμα.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και στο παραπάνω μείγμα.
Προσθέτουμε τη φαρίνα σιγά-σιγά μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Στο ένα μέρος βάζουμε το κακάο και το ενσωματώνουμε.
Παίρνουμε μέρος από τη άσπρη και μέρος από την καφέ ζύμη τα ενσωματώνουμε και πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήματα της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι, από την Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας με μαύρη ζάχαρη, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycoo...
Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς μίξερ, από την οικογένεια Καρελάνη και το redmoon-foodaholic...
Νηστίσιμα μπισκότα φουντουκιού (VIDEO), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!
Νηστίσιμα cookies με σοκολάτα, από το ola-nistisima.gr!
Βυζαντινά κουλουράκια με σουσάμι, νηστίσιμα, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Αφήστε μια απάντηση