Οδηγίες
- Αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το λάδι.
- Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε λίγο αλεύρι, το μπέικιν, την σόδα και δουλεύουμε να αφρίσουν.
- Ρίχνουμε το σουσάμι (ωμό ή καβουρδισμένο), τις βανίλιες και το ξύσμα.
- Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
- Όταν είναι έτοιμη παίρνουμε μία μικρή ποσότητα , την πλάθουμε σε μπαλάκι και με το δάχτυλό μας ή ένα λεμονοστίφτη το πατάμε.
- Τοποθετούμε τα κουλουράκι σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
- Σε ένα κατσαρολάκι αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το νισεστέ και τον χυμό πορτοκαλιού.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
- Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με την βανίλια.
- Τοποθετούμε την χλιαρή κρέμα στα κουλουράκια μας.
Αφήστε μια απάντηση