Αφράτα πιτάκια με πραλίνα, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΤΕΜΑΧΙΑ   24-26
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ   15Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ    1Ω 25Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ   30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ    2/5

 

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

300 ml γάλα

30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 αυγό

30 ml ηλιέλαιο

3 γρ. αλάτι

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

7 γρ. μαγιά ξηρή

5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας

300 γρ. πραλίνα + έξτρα για το σερβίρισμα

 

Για το σερβίρισμα

Ζάχαρη άχνη

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες   172  9%
ΒΑΖΑΛίπος   5.8g   8%
ΒΑΖΑKορεσμένα   0.8g  4%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    3.6g    7%
ΒΑΖΑYδατάνθ.    25.9g    10%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    7.6g   8%
ΒΑΖΑΑλάτι     0.6g    10.00%
ΒΑΖΑΙνες    1g      4%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
Αφράτα πιτάκια με πραλίνα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τη κρυσταλλική ζάχαρη, τη μαγιά και το γάλα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
2Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με το γάντζο, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να δημιουργήσουμε μια λεία ζύμη.
3Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 – 1.30 ώρες.
4Μόλις φουσκώσει η ζύμη, την μεταφέρουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε πάχος 0,5 εκ.
5Με ένα ποτήρι ή ένα τσέρκι 10 εκ., κόβουμε τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια.
6Προσθέτουμε λίγη πραλίνα στο κέντρο από κάθε κύκλο και αλείφουμε την περίμετρο με λίγο νερό. Διπλώνουμε τη ζύμη πάνω από τη γέμιση, δημιουργώντας μισοφέγγαρα και πατάμε λίγο τις άκρες να κλείσουν καλά τα πιτάκια.
7Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά, να φουσκώσουν και πάλι.
8Τηγανίζουμε τα πιτάκια σε ένα τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο, μέχρι να χρυσαφίσουν. Έπειτα, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
9Αλείφουμε τα πιτάκια περιμετρικά με λίγο πραλίνα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Κλείνουμε καλά τα πιτάκια για να μην ανοίξουν κατά το τηγάνισμα. Επίσης δεν γεμίζουμε το τηγάνι με πολύ λάδι για να μην ανοίξουν τα πιτάκια.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/afrata-pitakia-me-pralina
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *