Cinnamon rolls, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoon ‘n love!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Tα δικά μου cinnamon και δεν μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα η εβδομάδα ♥️
Συστατικά
90 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
300 ml χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (9 γρ)
60 γρ βούτυρο λιωμένο (όχι μαργαρίνη)
480 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ανάλογα με το αλεύρι σας)
λίγο ξύσμα λεμονιού
1 κ. γλυκού baking
Για τη γέμιση
100 γρ καστανή ζάχαρη
80 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3-4 κ. σούπας κανέλα σε σκόνη
Για την επικάλυψη
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κ. σούπας τυρί κρέμα
1/2 κούπα γάλα φρέσκο
1 κ. σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Αρχικά διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό μας γάλα (προσοχή χλιαρό και όχι καυτό). Αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Με το μίξερ χειρός χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά ( αλεύρι με baking πάντα κοσκινισμένα).
Αφήνουμε στην άκρη το μίξερ και αρχίζουμε ελαφρώς να ζυμώνουμε το μείγμα μας. Φτιάχνουμε μια εύπλαστη μπάλα (κολλάει λίγο) τοποθετούμε σε μπολ και αφού σκεπάσουμε με μεμβράνη τοποθετούμε για 1 ώρα στην άκρη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Κόβουμε το ζυμάρι μας στα δύο και με τη βοήθεια του πλάστη, αφού πασπαλίσουμε στον πάγκο εργασίας μας λίγο αλεύρι ανοίγουμε το  μείγμα. Αλείφουμε την επιφάνεια με το βούτυρο πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα μας. Τυλίγουμε τη ζύμη μας σε ρολό και κόβουμε στο επιθυμητό  μας μέγεθος, προσπαθώντας να είναι  περίπου ίδια για να ψηθούν ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
Τοποθετούμε δίπλα δίπλα τα κομμάτια σε ταψάκι και αφήνουμε για 20 ακόμη λεπτά να ξαναφουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 στον αέρα για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα (ανάλογα το φούρνο μας).
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τοποθετούμε σε κατσαρολάκι και ελαφρώς ζεσταίνουμε.
Περιχύνουμε τα cinnamon rolls μας και τα τρώμε δυο δυο (είμαι σίγουρη).
Καλή σας επιτυχία.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *