Κρέπα γλυκιά, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!







Κρέπα γλυκιά σας έχω σήμερα αγαπημένη. Πάμε να την φτιάξουμε παρέα???
Μερίδες: 4
Συστατικά
1 μεσαίο αυγό oλόκληρο και επιπλέον ένα κρόκο
60 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 κ. γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
90 ml φρέσκο γάλα
40 ml νερό
25 γρ βούτυρο λιωμένο και επιπλέον για το τηγάνι
φρέσκα φρούτα
Εκτέλεση
Παίρνουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε με αυγοδάρτη για 3-4 λεπτά. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά με 1 ώρα (το ιδανικότερο).
Βουτυρώνουμε ελαφρώς αντικολλητικό τηγάνι και ξεκινάμε με μια κουτάλα να παίρνουμε μείγμα και να το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού (μέγεθος ανάλογο των επιθυμιών μας). Η πρώτη συνήθως πηγαίνει υπέρ πίστεως (δε βγαίνει καλά οπότε την τρώει πάντα η μαγείρισσα).
Τοποθετούμε τις κρέπες σε ένα πιάτο (το μείγμα αυτό βγάζει 4-5 κανονικού μεγέθους κρέπες) και γεμίζουμε ανάλογα με φρούτα, μερέντα, λιωμένη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, μέλι.
Εαν επιθυμούμε κρέπα αλμυρή απλώς παραλείπουμε στο μείγμα μας τη ζάχαρη και ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία.
Καλή σας επιτυχία. Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τούρτα με σοκολατένιες κρέπες, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!
Νηστίσιμες κρέπες με σοκολάτα (vegan), από την Μαριφάνη Ξανθάκη και τις λιχουδιές την Μαριφάνης!
Κρέπες γλυκές και η βασική συνταγή για κρέπες από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Κρέπες με ταχίνι, μέλι, σοκολάτα και μπισκότα, από τον Δημήτη Σκαρμούτσο!
Σαρλότ σοκολάτας με κρέπες, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Γλυκιά κρέπα με τορτίγια, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Αφήστε μια απάντηση