Mυρμηγκάτο από την Mamatsita και το mamatsita.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το γλυκάκι αυτό ούτε που το ήξερα.

Το είδα μια μέρα στο blog της αγαπημένης μου Εύας από το funkycook.gr και το έφτιαξα! Δεν το έφτιαξα ακριβώς όπως το έχει εκείνη στη συνταγή της. Δεν ήταν πως μου φάνηκε μεγάλη η διαδικασία, ήταν πως μοσχομύρισε τόσο το σπίτι που ο Μήτσος μου για τον οποίον και προοριζόταν, κυριολεκτικά δεν κρατιόταν.
Παρέλειψα λοιπόν το τελευταίο στάδιο της επικάλυψης με τη σοκολάτα. Με πόνεσε βέβαια αυτό, αλλά … μπροστά στην ανυπομονησία του γιου μου, έκανα την καρδιά μου πέτρα και το παρέλειψα.

Αν’ αυτής της επικάλυψης, γλάσαρα το κέικ με το σιροπάκι το!μυρμηγκάτομυρμηγκάτοΆρεσε πολύ, πάρα πολύ το μυρμηγκάτο!!!
Κι έτσι σήμερα που είναι κι η ονομαστική γιορτή του Μητσάκου μου, ξαναμπαίνω στην κουζίνα.
– Θέλω παστίτσιο, τυρόπιτα σαν κέικ και μυρμηγκάτο για την γιορτή μου!!!
Παραγγελία του εορτάζοντα λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι του σχολείου.
Κι ως γνωστόν δεν χαλάω εγώ χατίρια!!!
Μέρα που’ναι κιόλας!!!μυρμηγκάτο
Για το «μυρμηγκάτο του Μήτσου»  λοιπόν,  θα χρειαστείς

για το κέικ
125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
115 γρ. ζάχαρη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
80 ml γάλα χλιαρό
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι (ή ότι λικέρ έχεις, η Εύα βάζει METAXA)
2 κάψουλες βανιλλίνη
1κ γλ αλάτι
300 gr. αλεύρι φαρίνα κοσκινισμένο
1 κ γλ baking powder
150 γρ τρούφα

για το σιρόπι
350 gr. ζάαχαρη
280 ml. νερό
1 μικρό ξυλάκι κανέλα

Στον κάδο του μίξερ, ή σε ένα βαθύ μπολ χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτεις σταδιακά τ’αυγά. Στη συνέχεια ρίχνεις το γάλα, το λικέρ, τη βανιλλίνη και το αλάτι κι αφού ανακατευτούν κι αυτά, κλείνεις το μίξερ.
Ρίχνεις στον κάδο σιγά σιγά τη φαρίνα την οποία έχεις ανακατέψει με το baking powder και την τρούφα κι ενσωματώνεις το μίγμα αυτό, χρησιμοποιώντας σπάτουλα.
Ρίχνεις το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα .

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

μυρμηγκάτοΕγώ το έβαλα σε φόρμα με σχήμα καρδιάς… παιδί μου είναι καταλαβαίνεις!!!
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-50 λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Μόλις κρυώσει λίγο το κέικ το γλασάρεις με το σιρόπι το οποίο έχεις ετοιμάσει βράζοντας όλα τα υλικά μαζί. Πασπαλίζεις με έξτρα τρούφα.μυρμηγκάτοΑυτό ήταν! Φτιάξτο κι εσύ για τον Δημήτρη σου ή την Δήμητρα σου.
Φτιάξτο έστω κι αν δεν έχεις Δημήτρη ή Δήμητρα. Θα σου αρέσει.
Και μην παραλείψεις εσύ την διαδικασία της επικάλυψης με σοκολάτα, την οποία μπορείς να δεις εδώ στο Μυρμηγκάτο της Funky Cook
Χρόνια Πολλά στον Μητσάκο μου και να τον χαίρομαι!!!

Με αγάπη
MamaTsita

 

 

http://mamatsita.com/2015/10/26/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%BC%CE%B7%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


2 απαντήσεις στο “Mυρμηγκάτο από την Mamatsita και το mamatsita.com!”

  1. Ο/Η Peggy λέει:

    Το έφτιαξα.μεχρι και το ψήσιμο του κέικ ολα καλά.Παω να το γλασασαρω όπως αναφέρει και η κυρία Μαματσιτα.Ενα κοινό σιρόπι και αν το αφήσεις να βράσει παραπάνω γινεται καραμέλα.το άσπρο το γλασαρίσματος της, πώς γινεται? μηπως χρειαζόταν άχνη ζάχαρη? πολυ θελω να μου απαντησετε!

    • Ο/Η sokolata λέει:

      Η Συνταγή αναφέρει απλό σιρόπι. Αν θες να το γλασάρεις να σου προτείνω την συνταγή για άσπρο γλάσο από την Luise και το Radicio! 🙂

      Γλάσο άσπρο για διακόσμηση

      Το άσπρο γλάσο από ζάχαρη (royal icing) γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και εύκολα, μπορεί να χρωματιστεί με χρώματα ζαχαροπλαστικής και έχει πάρα πολλές χρήσεις στη ζαχαροπλαστική.
      4.5 αστέρια από 6 σέφ

      Προετοιμασία: 5 λεπτά | Μαγείρεμα: 1 λεπτά | Σύνολο: 6 λεπτά
      Συνταγή για: 1,5 κούπα περίπου

      Διατροφικά στοιχεία για 1 κουταλιά σούπας
      Θερμίδες: 31 θερμίδες | Λιπαρά: 0 γρ.

      Υλικά συνταγής:
      Ασπράδι αυγού: 1 μεγάλο
      Άχνη ζάχαρη: 1 1/2 κούπα
      Χυμός λεμονιού: 1/2 κουταλάκι τσαγιού

      Οδηγίες:
      1. Χτυπάτε σε μπολ, ελαφρά το ασπράδι με το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε λίγη – λίγη την άχνη ζάχαρη, χτυπώντας, μέχρι να την απορροφήσει όλη.
      2. Χρησιμοποιήτε το γλάσο αμέσως, ως έχει ή χρωματισμένο με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε αργότερα, πρέπει να το κλείσετε σε σακούλα, χωρίς καθόλου αέρα, γιατί στεγνώνει.
      3. Το άσπρο γλάσο, έχει πάρα πολλές χρήσεις: μπορείτε να καλύψετε κέικ, βασιλόπιτες, πουτίγκες, κεκάκια, μπισκότα κτλ. Επίσης με λεπτό κορνέ μπορείτε να κάνετε διάφορα σε σχέδια πάνω σε οποιοδήποτε γλυκό. Επειδή όταν στεγνώσει σκληραίνει, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν κολλητική ουσία για διάφορα διακοσμητικά γλυκά π.χ. σπιτάκια ή χριστουγεννιάτικα δέντρα. Μια πολύ καλή ιδέα είναι με λεπτό κορνέ να κάνετε σχήματα πάνω σε λαδόχαρτο, να τα αφήσετε να στεγνώσουν και στη συνέχεια να διακοσμήσετε με αυτά άλλα γλυκά.

      http://www.radicio.com/%CE%B3%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%BF-%CE%AC%CF%83%CF%80%CF%81%CE%BF/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *