Μυρμηγκωτό με σοκολάτα, από το “Food States”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Το γλυκό με τα… “μυρμηγκάκια” που αγαπάμε!



“Μαμά, μαμά κοίτα! Μέσα στο γλυκό υπάρχουν μικρά μυργμηκάκια!”

Η φράση αυτή ακούγεται αυτόματα από όλα τα παιδιά που αντικρίζουν το μυγκηγκωτό. Και γι΄αυτό τους μένει φυσικά αξέχαστο!
Ένα γλυκό που μας θυμίζει την παιδική μας ηλικία και τα σπιτικά γλυκά της μαμάς, καθώς αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά μαμαδίστικα, σπιτικά γλυκά της χώρας μας.
Ένα εύκολο, απλό και ιδιαίτερο σιροπιαστό γλυκό. Ιδιαίτερο λόγω των ”μυρμηγκιών” που περιέχει στο εσωτερικό του αλλά και της βελούδινης σοκολατένιας κρέμας που το συνοδεύει από πάνω.
Άμα θέλετε μεγαλύτερη ποσότητα σοκολατένιας κρέμας, διπλασιάστε την δόση της.
Επίσης, για να σιροπιαστεί καλύτερα το γλυκό απλώστε το σε ένα μεγάλο ταψί ώστε να είναι λεπτό.
Για μια πιο ”παιχνιδιάρικη” εμφάνιση, προσθέστε πολύχρωμη τρούφα στο εσωτερικό του! 😉

Υλικά:

Για την ζύμη:

  • 6 αυγά μεσαία (ή 5 μεγάλα)
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. σπορέλαιο
  • 2 φλ. αλεύρι
  • 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ. τρούφα σοκολάτας

Για το σιρόπι:

  • 2 φλ. νερό
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • 1 φλ. νερό ή γάλα (κρύο)
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ ή άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 5 κ.σ. κακάο
  • 10 κ.σ. ζάχαρη

 


Εκτέλεση:

Για την ζύμη:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1. Χτυπάμε στο μίξερ (στη δυνατή ταχύτητα) τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν (περίπου 3-4 λεπτά).
2.Προσθέτουμε το σπορέλαιο και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ.
3. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε με σπάτουλα ή με το μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα.
4. Προσθέτουμε και την τρούφα και ανακατεύουμε.
5. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ελαφρά με λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σιρόπι:

1. Βάζουμε σε κατσαρολάκι την ζάχαρη και το νερό να βράσουν.
2. μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και αφήνουμε πάνω στο μάτι για 3-4 λεπτά.
3. Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την βανίλια και ανακατεύουμε.
4. Σιροπιάζουμε. Ζεστό το σιρόπι, κρύο το γλυκό. Αφήνουμε να κρυώσει.



Για την κρέμα σοκολάτας:

1. Ανακατεύουμε στο κρύο νερό ή γάλα το κορν φλάουρ μέχρι να διαλυθεί.
2. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και τα βάζουμε στο μάτι της κουζίνας να βράσουν.
3. Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα. Μόλις αρχίσει να βράζει ανακατεύουμε συνεχώς με αυγοδάρτη μέχρι να πήξει.
4. Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και απλώνουμε πάνω από το γλυκό ομοιόμορφα.






Καλή επιτυχία!

 

http://www.foodstates.gr/2015/10/blog-post_9.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *