Μυρμηγκάτο γεμιστό με κρέμα από την Bianka και τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Ένα απίθανο γεμιστό και ζουμερό κέικ!
Συστατικά
  • 150 γρ βούτυρο
  • 120 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 3 αυγά
  • 200 γρ αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ στραγγιστο γιαουρτι
  • 50 γρ τριμμένη σοκολάτα (νιφάδες σοκολάτας)
  • 2 κ,γ μπαικιν
  • 375 ml γάλα
  • 2 κουταλιές ζάχαρη, για την κρεμα πιατου
  • 1 φεκελακι ανθος αραβοσιτου με γευση βανίλια απο αυτη που βραζουμε
  • 400 γρ βερίκοκα κομενα στη μεση ή με ανανά
  • λίγη ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Οδηγίες

Για την κρέμα,

  1. Ανακατεύουμε με λίγο γάλα το ανθος Αραβοσιτου και τη ζάχαρη. Το υπόλοιπο γάλα το βαζουμε σέ κατσαρολάκι να φτάσει σε σημείο βρασμού, ριχνουμε μεσα το αραιωμένο ανθος αραβοσιτου και αφηνουμε να πάρει  δυο βράσεις.
  2.  Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντας κάθε τόσο

Για το κέικ

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια, ριχνουμε τα αυγά ένα ένα σιγά-σιγά.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι με το γιαουρτι, προσθέστε τις Νιφάδες  σοκολατας και  ανακατευουμε απαλα.
  3. Αναβουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους. Βουτυρώνουμε μια 26αρα φορμα και
  4. ριχνουμε μεσα τη ζύμη.
  5. Βαζουμε την κρυα κρεμα πιατου σε ενα σακουλακι κορνε με το κανονικο στομιο που στολιζουμε τις τουρτες. Βουταμε μεσα το στομιο και παταμε να βαλουμε μεσα στην ζυμη την κρεμα σαν μια ΕΝΕΣΗ σε κανονικες αποστασεις.
  6. Βαζουμε τα μισά βερίκοκα ή τέταρτα ανάλογα με το μέγεθος ομοιόμορφα επανω στη ζύμη.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
  8. Οταν κρυώσει,  πασπαλιζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

Σχόλια
Σχόλιο από LARA LO , Πέμπτη, 28 Ιούλιος 2011
γευστικότατο και εύκολο!!!μπράβο Μπιάνκα,πολύ καλό!
Σχόλιο από SORINA , Πέμπτη, 28 Ιούλιος 2011
μα ποσο αξια εισαι μπιανκα μου….χιλια μπραβο…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *