Κέικ τρουφάτο, από την Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

500 γρ. φαρίνα κόκκινη
1 1/2 φλ.τσ. καστανή ζάχαρη
4 αυγά
1 φλ.τσ. γάλα χλιαρό
250 γρ.φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Χυμό και ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ.τσ. τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με τα αυγά για 5 λεπτά, προσθέτουμε το βούτυρο , το γάλα, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, το αλεύρι και το baking powder μαζί.
Χτυπάμε να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε και την τρούφα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού. Αδειάζουμε σε μια φόρμα κεϊκ σιλικόνης η βουτυρώνουμε μια απλή.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Δοκιμάζουμε να δούμε αν ψήθηκε τρυπώντας με ένα μαχαίρι, αν η λεπίδα βγει καθαρή μόνο με λίγους υδρατμούς τότε είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία <3

https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.859836000718053/2334581816576790/?type=3&theater


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *