Μυρμηγκάτο, από τις Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana και το workingmoms.gr!.







Παντεσπάνι:
6 αβγά
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
½ πακέτο μαργαρίνη των 250 γρ.
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι τρούφα
Σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
Βράζουμε για 5΄ με μια φλούδα λεμονιού.
Γλάσο:
9 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
4 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλιές της σούπας νισεστέ ή κορν-φλάουρ
1 ποτήρι νερό ½ φλιτζάνι γάλα
Διαλύουμε το νισεστέ ή το κόρν-φλάουρ στο γάλα, το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι να βράσουν ανακατεύοντας διαρκώς και μόλις πήξει το ρίχνουμε πάνω από το κρύο σιροπιασμένο παντεσπάνι.
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα υλικά όπως για το κέικ και στο τέλος ρίχνουμε την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο και όταν κρυώσει ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι και αφού κρυώσει και αυτό το γλασάρουμε.
Καλή επιτυχία και απόλαυση!!
06/07/2016






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σιροπιαστό κέικ σοκολάτας με τρούφα (Μυρμηγκάτο), από την Madame Ginger!
Κερκυραϊκό µυρµηγκάτο της Βασιλικής (τούρτα) από την Αργυρώ!!
Κέικ τρουφάτο, από την Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με την L"!
Μυρμηγκάτο κέικ, από τις Μαγειρικές Διαδρομές!
Τρουφάτο -μυρμηγκάτο με κρέμα σοκολάτας, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Το μυρμηγκάτο (της Γκόλφως), από την Μπέτυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Αφήστε μια απάντηση