Σιροπιαστό κέικ σοκολάτας με τρούφα (Μυρμηγκάτο), από την Madame Ginger!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το πιο λαχταριστό κέικ της ζωής σου!

Δεν θα σας πω ψέμματα. Προσπαθώ πολύ ώρα τώρα να βρω μια ιστορία να σας πω για αυτό το κέικ. Αλλά δεν ξέρω την προέλευση του και μάλιστα δεν το είχα δοκιμάσει ή έστω ακούσει ποτέ, μέχρι πριν δύο χρόνια που το δοκίμασα στο σπίτι της Gourmelita και είχα συγκλονιστεί. Αφού έφαγα δύο τεράστια κομμάτια (και δεν λιγώθηκα καθόλου, γιατί δεν λιγώνομαι ποτέ), έβαλα στο πίσω μέρος του μυαλού μου τις λεπτομέρειες, ώστε να το φτιάξω κάποια στιγμή. Και όταν έβγαλα το δικό μου μυρμηγκάτο από το ψυγείο και έφαγα ένα κομμάτι, αναρωτήθηκα γιατί έπρεπε να περάσουν δύο χρόνια για να το ξαναγευτώ.

Το μυρμηγκάτο λοιπόν, είναι ένα κέικ με τα όλα του. Αφράτο κέικ βανίλιας με μπολικη τρούφα, καλυμμένο με παχύ σοκολατένιο γλάσο και ποτισμένο με ελαφρύ σιρόπι. Αν έχετε ένα καλό, δυνατό μίξερ σαν το δικό μου, το Kenwood KMC050 Chef Titaniumθα είναι στον φούρνο σε μόλις 10 λεπτά. Και σας έχω ξαναπεί…αυτά τα υπέροχα κέικ με πολλές θερμίδες τα τρώμε πάντα χωρίς τύψεις!

image

Σιροπιαστό κέικ σοκολάτας με τρούφα (Μυρμηγκάτο)

  • Μερίδες: 12-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
  • Χρόνος αναμονής: 1 ώρα

Υλικά για το κέικ

  • 125 γρ. βούτυρο αγελαδινό (θερμοκρασία δωματίου)
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. σοκολατένια τρούφα

Υλικά για το γλάσο

  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. κακάο
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 350 ml γάλα φρέσκο πλήρες
  • Τρούφα για την διακόσμηση

Υλικά για το σιρόπι

  • 320 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού

image

Εκτέλεση

1) Ξεκινάμε με το σιρόπι, ώστε να έχει χρόνο να κρυώσει. Βράζουμε όλα τα υλικά για 4-5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.

2) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175oC. Βάζουμε στον κάδο της Κουζινομηχανής το βούτυρο και τη ζάχαρη, προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε για 3-4 λεπτάκια μέχρι να αφρατέψουν.

3) Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, αφού τα σπάσουμε πρώτα σε μπολ για να μην ρίξουμε τσόφλια στην ζύμη μας. Ρίχνουμε και την βανίλια και χτυπάμε για 1-2 λεπτά.

4) Κλείνουμε τη Κουζινομηχανή, ρίχνουμε το μισό φαρίν απ και το baking powder και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Μόλις πάρει όλο το αλεύρι, βάζουμε και το υπόλοιπο.

5) Κλείνουμε την Κουζινομηχανή , προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας στη ζύμη και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

6) Απλώνουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί, το οποίο έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει πολύ καλά. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.

mirmigkato-cake-2

7) Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το χαράζουμε παντού με ένα μαχαίρι και το σιροπιάζουμε. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.

8) Φτιάχνουμε το γλάσο. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με ένα σύρμα μέχρι να πήξει καλά.

9) Περιχύνουμε το κέικ, πασπαλίζουμε με τρούφα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

image

Για το τέλειο σερβίρισμα του μυρμηγκάτου, βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

#LoveOnly,

Madame Ginger


Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντοςΣτο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποίαχρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας καιεστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.

 

https://www.madameginger.com/syntages/siropiasto-keik-sokolatas-me-troufa-murmigkato/

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *