Τραγανά κουλουράκια κανέλας (νηστίσιμα), από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

μμμ… μύρισε το σπίτι κανέλα!

Νομίζω πως τα κουλουράκια αυτά δεν λείπουν από κανένα σπίτι στο οποίο νηστεύουν.
Είναι τα κλασσικά κουλουράκια της νηστείας!
Τραγανά, λιτά και υπέροχα! 
Η κανέλα και το σουσάμι τα κάνει τόσο γευστικά και μυρωδάτα!
Ετοιμάστε τα και απολαύστε τα ή/και μοιράστε τα στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μια γλυκιά κίνηση που αρμόζει  την περίοδο της νηστείας όπου αγαλλιάζει η ψυχή.

Υλικά:

  •        1 φλ. σπορέλαιο
  •        1 φλ. ζάχαρη
  •        1 φλ. χυμό πορτοκαλιού 
  •        1 κ.γλ σόδα
  •        1 φακελάκι μπέικιν
  •        Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  •        1 βανίλια
  •        1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  •        2 κ.γλ. κανέλα
  •        Αλεύρι (περίπου 1 κ.)

 

  •        σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε σε μίξερ το σπορέλαιο και την ζάχαρη για 1 λεπτό περίπου.
  1. Διαλύουμε στον χυμό πορτοκαλιού την σόδα, τα προσθέτουμε στο μίξερ και ανακατεύουμε.
  1. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.
  1. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργεί η ζύμη. Η ζύμη να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια (άμα θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε την ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά περίπου για να ξεκουραστεί).
  1. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό, τι σχήμα θέλουμε σε πάχος  πιο λεπτό από 1 δάχτυλο για να γίνουν τραγανά. *
  1. Σε ένα πιάτο αδειάζουμε το σουσάμι και ακουμπάμε επάνω τα κουλουράκια, πατώντας τα ελαφρώς,  για να κολλήσει το σουσάμι. 
  1. Τα στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου. Να έχουν πάρει ένα καλό χρωματάκι ώστε να γίνουν τραγανά.

* Για να κάνετε το σχεδιάκι της φωτογραφίας ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

Tips*

  • Αν θέλετε, μπορείτε να τα κάνετε και μαλακά και αφράτα. Απλά θα τα πλάσετε σε πιο μεγάλο πάχος και θα τα βγάλετε από τον φούρνο λίγο πιο νωρίς, μόλις αρχίσουν να παίρνουν ένα ελαφρύ χρωματάκι.

http://www.foodstates.gr/2014/03/blog-post_27.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *