Κρέπες Σοκολάτας από τον Άκη και το akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Clock

30΄
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά

125 γραμμάρια αλεύρι

·  30 γραμμάρια κακάο

·  400 γραμμάρια γάλα

·  2 αυγά

·  50 γραμμάρια ζάχαρη

·  100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

– βούτυρο ή ελαιόλαδο για το τηγάνι

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα όλα τα στερεά πάρα πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε το 1/3 από το γάλα και όλη την κρέμα και ενσωματώνουμε μέχρι να γίνει μία πάστα.
  • Χτυπάμε ελαφριά τα αυγά και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα.
  • Το υπόλοιπο γάλα το προσθέτουμε σε δύο δόσεις και το ανακατεύουμε καλά.
    Ο λόγος που τα κάνουμε όλα αυτά είναι για να μη σβολιάσει το μείγμα.
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
  • Το περνάμε από μια σίτα έτσι ώστε να κρατήσουμε τυχόν σβόλους που έχουν μείνει.
    Όσο περισσότερο το αφήνουμε στο ψυγείο τόσο το καλύτερο είναι.
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Με τη βοήθεια ενός κομματιού πατάτας που το καρφώνουμε με ένα πιρούνι αλείφουμε το τηγάνι με ελαιόλαδο ή βούτυρο.
  • Ρίχνουμε μισή κουτάλα από το μείγμα και ψήνουμε και από τις 2 μεριές μέχρι να είναι έτοιμο.
    Προσοχή γιατί το κακάο καίγεται πολύ εύκολα μην αρπάξουν οι κρέπες μας.
Tip
Συνοδεύουμε με παγωτό, πραλίνα φουντουκιού ή φρούτα.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *