Ατομικά γλυκίσματα με μόκα και σοκολάτα, από το Icookgreek.com!







Υλικά
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια
- 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίος καφές διαλυμένος σε 1 κουταλιά της σούπας καυτό νερό
- 5 κουταλιές της σούπας λικέρ καφέ Kalhua
- η φλούδα 1 πορτοκαλιού, κομμένη σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 6 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 6 φύλλα ζελατίνης
- λίγο ηλιέλαιο για τη φόρμα
- σαντιγί και κόκκους καφέ για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Βράζετε τις φλούδες του πορτοκαλιού σε λίγο νερό 3΄ και τις στραγγίζετε. Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και τη ζάχαρη και τα βράζετε για 5΄ να γίνουν ελαφρύ σιρόπι. Προσθέτετε τις φλούδες πορτοκαλιού και συνεχίζετε το βράσιμο 3΄ ακόμη.
- Μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Σπάζετε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί μαζί με το λικέρ καφέ και το διαλυμένο στιγμιαίο καφέ.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους των αυγών έναν έναν. Κατόπιν προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης στυμμένα καλά και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν. Στη συνέχεια ρίχνετε την κρέμα γάλακτος με τις μισές φλούδες πορτοκαλιού στραγγισμένες από το σιρόπι τους.
- Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε με απαλές κινήσεις στο μείγμα σοκολάτας. Μοιράζετε το μείγμα σε 6 φορμάκια αλειμμένα με ηλιέλαιο. Αφήνετε τα γλυκά να κρυώσουν αρκετές ώρες στο ψυγείο. Τα ξεφορμάρετε και τα γαρνίρετε με κόκκους καφέ, τις υπόλοιπες φλούδες πορτοκαλιού και σαντιγί με το κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γλυκό ψυγείου Mocha Caramel, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Tούρτα dacquoise με γέμιση μόκα από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Γλυκό ψυγείου μόκα, από την Μπέττυ και το "Taste of life by Betty"!
Κέικ σοκολάτας με επικάλυψη κρέμας μόκας από το Cookbox!
Παγωτό Μόκα με σιρόπι σοκολάτας και Morfat Creamy, από την Morfat!
Cheesecake μόκα-σοκολάτα, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Αφήστε μια απάντηση