Κέικ ταψιού μόκα από τον Άκη Πετρετζίκη και την ΝESTLE DESSERT!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Χρόνος προετοιμασίας
20′

Χρόνος ψησίματος
25′

Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη

Μερίδες
Για 12 άτομα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για τo κέικ:

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 270 γρ.. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ κακάο Nestle Dessert
  • 2,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 4 μέτρια αυγά
  • 250 γρ.. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. γάλα φρέσκο

Για την επικάλυψη:

  • 50 γρ. κουβερτούρα Nestle Dessert 65%
  • 75 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κ.σ. κακάο Nestle Dessert
  • 1 κ.γ. στιγμιαίος καφές (σκόνη)
  • 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος ή γάλα
  • καρύδα για πασπάλισμα
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 20Χ30 εκ. και βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο του. Λαδώνουμε τη λαδόκολλα και κακαώνουμε όλο το ταψάκι.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στο πλάι.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  4. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα υλικά του μπολ και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει, το χτυπάμε 1-2 φορές στον πάγκο και μετά ισιώνουμε λίγο αν χρειάζεται την επιφάνειά του με ένα κουτάλι.
  6. Ψήνουμε για 25 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα να δούμε αν έχει ψηθεί το γλυκό μέχρι μέσα.Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
  7. Για την επικάλυψη, λιώνουμε τη κουβερτούρα στα μικροκύματα.
  8. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψει πάρα πάρα πολύ. Προσθέτουμε τη σοκολάτα, το κακάο, τον καφέ και την κρέμα και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα καλά.
  9. Απλώνουμε την επικάλυψη πάνω στο κρύο κέικ. Πασπαλίζουμε με καρύδα τριμμένη. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *