Πανακότα με σος φράουλα και σος μερέντα, από τον Γιάννη Μαριγώνη και το Ζαχαροπλαστείο “Μαριγώνης”!







Συνταγή για 6 με 7 ποτήρια
Υλικά
μισό κιλό γάλα φρεσκο πληρες
μισό κιλό κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
125 γρ. Ζάχαρη κρυσταλική
1 βανίλια
4 φύλλα ζελατίνης
Eκτέλεση
Βράζουμε το γάλα τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος μόλις βράσει προσθέτουμε
βανίλια και τις ζελατίνες που τις έχουμε μαλακωσει σε κρυο νερό. Ανακατεύουμε συχνα μέχρι να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρουμε σε ποτήρια. Γαρνίρουμε με την σως της αρεσκείας μας.
Για τη σος
Σος φράουλας
100 γρ φράουλες ώριμες τις χτυπάμε στο μπλέντερ και τις βράζουμε με 40 γρ ζάχαρη και 1/2 κουτ. γλυκου σκόνη ζελατίνη.
Σος μερέντας
Ζεσταίνουμε 250 ml γάλα με 5 gr ζελατίνη σε σκόνη (1 κουτ. γλυκού). Μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας merenda και ανακατεύουμε καλά.
Σημ. Αντι για τις σος βαζουμε εαν θελουμε οποιαδηποτε μαρμελάδα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Γιάννης Μαριγώνης
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ¨ΜΑΡΙΓΩΝΗΣ”
Δημοκρατίας 4 Βούλα. (κοντά στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας)
210 8956208
https://www.facebook.com/pages/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B7%CF%82/1648513515385664?fref=ts
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τούρτα πανακότα με σοκολάτα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Πανακότα με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα, φρούτα του πάθους και ανανά, από την Μίκα Παντελάκη κα...
Πανακότα light με γιαούρτι και πεπόνι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Τoύρτα πανακότα με Σοκοφρέτα και καρύδα, από τον Αντώνη Γιαννακάρη και το ionsweets.gr!
Πανακότα με 2 είδη σοκολάτας, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Τούρτα πανακότα σε σχήμα καρδιάς με σάλτσα κακάο ION, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση