Πανακότα με πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Όταν δοκίμασα για πρώτη φορά την πανακότα με πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα κατάλαβα ότι  η  βαρετή και πολυφορεμένη λευκή πανακότα μπορεί πλέον να είναι παρελθόν!

Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
6 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα

  • 1 1/8 κουτ.γλυκ. ζελατίνη σκόνη
  • 3 κουτ. σουπ. κρύο νερό
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα

Για το σερβίρισμα

  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 ώριμη και σφιχτή μπανάνα κομμένη σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σουπ. κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το νερό με τη ζελατίνη και την αφήνετε στην άκρη να φουσκώσει. Σε μια ένα άλλο μπολ ρίχνετε τη σοκολάτα.

2. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα και τη ζεσταίνετε μέχρι το σημείο βρασμού. Ρίχνετε την μισή κρέμα στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά να λιώσει. Ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα στο μπολ με τη ζελατίνη και ανακατεύετε πολύ καλά να διαλυθεί η ζελατίνη. Ενώνετε τα δύο μείγματα και ανακατεύετε καλά.

3. Ρίχνετε σε ένα μπολ την πραλίνα φουντουκιού και το αλάτι, ρίχνετε το μισό μείγμα της κρέμας – σοκολάτας στην πραλίνα και χτυπάτε με ένα ραβδομπέντερ να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε το υπόλοιπο μείγμα της κρέμας – σοκολάτας και το γάλα και ανακατεύετε πολύ καλά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

4. Μοιράζετε το μείγμα σε 6 μπολάκια για πανακότα και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

5. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και με προσθέτετε 1 κουταλιά σε κάθε ποτήρι πανακότας. Προσθέτετε 2 – 3 ροδέλες μπανάνας πασπαλίζετε με το κακάο και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να σερβίρετε την πανακότα και με καραμελωμένα φουντούκια αντί για μπανάνες.

http://mirsini.gr/new/sintages/glika/gala-tyri-giaourti/recipe/1024

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *