Υλικά
ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ……………………………………………………. 270 ml
ΓΑΛΑ…………………………………………………………………….. 130 ml
ΖΑΧΑΡΗ…………………………………………………………………… 25 g
ΑΛΑΤΙ……………………………………………………………………….. 1 g
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΙΟΝ ΣΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ………90 g
ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ…………………………………………………… 10 g
Τρόπος παρασκευής
Μουλιάστε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 6’. Φέρτε σε σημείο βρασμού την κρέμα γάλατος, το γάλα και τη ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε τα φύλλα ζελατίνης, στη συνέχεια τη σοκολάτα ΙΟΝ ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός και σουρώστε. Σερβίρετε σε μπολ και αφήστε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Tip: Αν θέλετε να προσθέσετε μαστίχα, θρυμματίστε με τη βοήθεια ενός πλάστη 1 g μαζί με τη ζάχαρη. Αφού πάρουν την πρώτη βράση τα υλικά, αποσύρετε από τη φωτιά και σκεπάστε το κατσαρολάκι σας με μια μεμβράνη για να βγάλει η μαστίχα τα αρώματά της. Ακολουθήστε τη συνταγή δίνοντάς της ακόμα μια βράση και συνεχίστε με τα φύλλα ζελατίνης.
Από το συνταγολόγιο της ΙΟΝ και τον ‘Εκπαιδευτικό όμιλο Le Monde’
Αφήστε μια απάντηση