Λικέρ Καρύδι, από τις Μάγδα Μπουρνά, Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!







Υλικά
7 μέτρια καρύδια τα οποία κόβουμε το Μάιο πριν κάνουν μέσα το κόκκαλο.
1 lt κονιάκ
1 κιλό ζάχαρη
20 γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Πλένουμε τα καρύδια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο μαζί με τη ζάχαρη ,το κονιάκ και τα γαρύφαλλα.
Τις πρώτες 10 μέρες κουνάμε καθημερινά το βάζο ώστε να λιώσει η ζάχαρη και ύστερα το αφήνουμε σε κάποια ηλιόλουστη γωνιά για 40 μέρες κουνώντας το μια δυο φορές την εβδομάδα..
Σουρώνουμε το λικέρ και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε .
Τη συνταγή μου την έδωσε η πολύ καλή φίλη και συγχορεύτρια Μαγδα Μπουρνα η οποία έμαθε τη συνταγή αυτή από τη μαμά της .
Μαγδα σε ευχαριστώ πολύ που μου την εμπιστευτηκες!!!
<3
Το λικέρ πίνεται και σκέτο αλλά και με παγάκι πιο ευχάριστα.
καλή επιτυχία
<3
https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.1658233364211642/2192622547439385/?type=3&theater






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Mojito φράουλα από το Cookbox !
Λικέρ λεμόνι (λιμοντσέλο), από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Σοκολατάκια με γέμιση λικέρ τύπου Mabel, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Σπιτικό λικέρ λεμόνι, από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και το omorfamystika.gr!
Cocktail Mojito με ρούμι από καρύδα ( coconut rum), από το mysoda.gr!
Λικέρ πορτοκάλι από την Άννα και το chefoulis.gr!
Αφήστε μια απάντηση