Λικέρ Καρύδι, από τις Μάγδα Μπουρνά, Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!







Υλικά
7 μέτρια καρύδια τα οποία κόβουμε το Μάιο πριν κάνουν μέσα το κόκκαλο.
1 lt κονιάκ
1 κιλό ζάχαρη
20 γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Πλένουμε τα καρύδια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο μαζί με τη ζάχαρη ,το κονιάκ και τα γαρύφαλλα.
Τις πρώτες 10 μέρες κουνάμε καθημερινά το βάζο ώστε να λιώσει η ζάχαρη και ύστερα το αφήνουμε σε κάποια ηλιόλουστη γωνιά για 40 μέρες κουνώντας το μια δυο φορές την εβδομάδα..
Σουρώνουμε το λικέρ και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε .
Τη συνταγή μου την έδωσε η πολύ καλή φίλη και συγχορεύτρια Μαγδα Μπουρνα η οποία έμαθε τη συνταγή αυτή από τη μαμά της .
Μαγδα σε ευχαριστώ πολύ που μου την εμπιστευτηκες!!!
<3
Το λικέρ πίνεται και σκέτο αλλά και με παγάκι πιο ευχάριστα.
καλή επιτυχία
<3
https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.1658233364211642/2192622547439385/?type=3&theater
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Cocktail Mojito με ρούμι από καρύδα ( coconut rum), από το mysoda.gr!
Σοκολατάκια με γέμιση λικέρ τύπου Mabel, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Λικέρ Βύσσινο ή Κεράσι- Cherry or Sour Cherry Liqueur, by Akis and akispetretzikis.com!
Mojito φράουλα από το Cookbox !
Λικέρ στιγμής φράουλα από την Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly" !
Mastic Mojito by VIAP-MENTEL!
Αφήστε μια απάντηση