Όσοι με παρακολουθείτε καιρό θα έχετε καταλάβει ότι τα αγαπημένα μου σοκολατάκια είναι εκείνα τα κλασικά με τη γέμιση λικέρ , στο κόκκινο γυαλιστερό περιτύλιγμα… Αφού τα πέρασα από “εργαστηριακό” έλεγχο σκέφτηκα ότι θα είχε πλάκα να κάνω μια προσπάθεια να φτιάξω δικά μου παρόμοια με εκείνα…Αρχικά μου φαινόταν περίπλοκο να εγκλωβίσω μια τόσο ρευστή γέμιση μέσα σε ένα στερεό υλικό όπως είναι η σοκολάτα. Μου έκανε επίσης εντύπωση ότι κανένας γνωστός ή μη μάγειρας ή blogger δεν έχει δώσει συμβουλές πάνω στο θέμα. Εγώ όμως τη λύση τη βρήκα μόνη μου και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία! Και φυσικά το τόλμησα γιατί είναι πανεύκολα και ίσως νοστιμότερα! Φυσικά η διαδικασία περιείχε και το στάδιο ‘συσκευασία’ το οποίο ήταν ιδιαιτέρως διασκεδαστικό! Αποτέλεσμα? Εξαιρετικά, πενταντόστιμα και εντυπωσιακά σοκολατάκια με λικέρ τύπου ” mabel” που ενθουσίασαν όσους τα δοκίμασαν! Θέλω να τα φτιάξετε όλοι!
Πρέπει να επισημάνω ότι τα κεράσματα αυτά χρειάζονται απαραιτήτως αντικολλητική φόρμα σιλικόνης για σοκολατάκια, γι’ αυτό αν κάποιος δε διαθέτει ή δεν έχει σκοπό να προμηθευτεί καλύτερα να μην επιχειρήσει να τα φτιάξει.
Οι δοσολογίες που θα δώσω είναι προσαρμοσμένες στη δική μου φόρμα η οποία βγάζει 25 τεμάχια.
Τα υλικά μας είναι:
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 65% κακάο
- 1 κουτ.γλ. σπορέλαιο
- 2 κουτ.σ. σιρόπι από πηχτό γλυκό κουταλιού βύσσινο
- 1 κουτ.σ. λικέρ βύσσινο/κερασώ
Αφήστε μια απάντηση