Υπερκαρυδόπιτα, από την Αργυρώ μας!
Προετοιμασία: 0:20′
Μαγείρεμα: 0:35′
Εύκολη
Μερίδες: 8
Μια από τις ωραιότερες καρυδόπιτες που σας έχω φτιάξει. Φτιάξτε αυτή την καρυδόπιτα χωρίς αλεύρι και απολαύστε τη, την επόμενη μέρα για μέγιστη ευχαρίστηση!
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά γι’ αυτή την παραδοσιακή καρυδόπιτα με φρυγανιά – καρύδι, φρυγανιά, κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 6´-7´μέχρι να γίνει σαν κρέμα και έναν έναν προσθέτουμε τους κρόκους. Ρίχνουμε το ξύσμα και το κονιάκ.
Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά μ’ ένα κουτάλι. Χτυπάμε τ’ ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές. Ρίχνουμε 3 κ.σ. χτυπημένο ασπράδι στο μείγμα κι ανακατεύουμε ν’ αραιώσει. Τέλος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα χτυπημένα ασπράδια και απαλά διπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος ή στρογγυλό ταψάκι 28 ή 30 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC σε αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 35΄.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά η καρυδόπιτα.
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 3΄. Χαράζουμε σε κομμάτια την καρυδόπιτα και περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
Προσοχή: Σιροπιάζουμε σιγά σιγά, όχι όλο το σιρόπι μαζί.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.
https://www.argiro.gr/recipe/uperkarudopita/
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Η χειμωνιάτικη καρυδόπιτα με ρόδι, από τον Giorgio και το gourmed.gr!
Μπισκότα καρύδι με 3 υλικά σε 10′ λεπτά (Video), από τον Πέτρο Μαούνατζη!
Καρυδόπιτα της Χρύσας Παραδείση, από το icookgreek.com!
Καρυδάτο , σιροπιαστό με κακάο και κονιάκ από την Μπέττυ και το "Taste of life by Betty" !
Καρυδόπιτα με πλούσια επικάλυψη σοκολάτα, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Καρυδόπιτα μουσελίν με μαρέγκα από την υπέροχη Ρένα Κώστογλου και το Koykoykcook !
Αφήστε μια απάντηση