Υπερκαρυδόπιτα, από την Αργυρώ μας!







Προετοιμασία: 0:20′
Μαγείρεμα: 0:35′
Εύκολη
Μερίδες: 8
Μια από τις ωραιότερες καρυδόπιτες που σας έχω φτιάξει. Φτιάξτε αυτή την καρυδόπιτα χωρίς αλεύρι και απολαύστε τη, την επόμενη μέρα για μέγιστη ευχαρίστηση!
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά γι’ αυτή την παραδοσιακή καρυδόπιτα με φρυγανιά – καρύδι, φρυγανιά, κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 6´-7´μέχρι να γίνει σαν κρέμα και έναν έναν προσθέτουμε τους κρόκους. Ρίχνουμε το ξύσμα και το κονιάκ.
Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά μ’ ένα κουτάλι. Χτυπάμε τ’ ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές. Ρίχνουμε 3 κ.σ. χτυπημένο ασπράδι στο μείγμα κι ανακατεύουμε ν’ αραιώσει. Τέλος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα χτυπημένα ασπράδια και απαλά διπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος ή στρογγυλό ταψάκι 28 ή 30 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC σε αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 35΄.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά η καρυδόπιτα.
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 3΄. Χαράζουμε σε κομμάτια την καρυδόπιτα και περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
Προσοχή: Σιροπιάζουμε σιγά σιγά, όχι όλο το σιρόπι μαζί.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.
https://www.argiro.gr/recipe/uperkarudopita/






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Καρυδόπιτα με επικάλυψη γκανάζ σοκολάτας και μαρέγκα, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates...
Καρυδόπιτα Δαμασκού (χωρίς μίξερ, χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο), από το foodaholics.gr!
Καρυδόπιτα με σοκολάτα, από τον 'Ακη, την NESTLÉ και το glikessintages.gr!
Καρυδοπιτάκια με επικάλυψη σοκολάτας, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Κέικ μπανάνα-καρύδι χωρίς ζάχαρη, από την Αντριάνα και το "Γλυκιές δημιουργίες by Andriana"!
Kαρυδόπιτα ή μελαχρινή, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!
Αφήστε μια απάντηση