Η χειμωνιάτικη καρυδόπιτα με ρόδι, από τον Giorgio και το gourmed.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μία καρυδόπιτα ξεχωριστή για χειμωνιάτικες γλυκές απολαύσεις με τα διακοσμητικά ρόδια να της δίνουν μία εορταστική μορφή.

 

Συστατικά:

3 φλιτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
6 αυγά
1 φλιτζάνι βούτυρο
2 κουταλάκια γλυκού κανέλλα
3 κουταλιές σούπας γάλα
2 κουταλάκια baking powder

σπόρους από ένα ρόδι για την διακόσμηση

για το σιρόπι
2 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Οδηγίες:

Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και κρατήστε τη σε μπολ.
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέστε την κανέλα το baking powder και τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα.

Ρίξτε εναλλάξ το αλεύρι με τα καρύδια.
Στο τέλος ενσωματώστε την μαρέγκα ρίχνοντας την σιγά σιγά και ανακατεύοντας από κάτω προς τα επάνω.

Βουτυρώστε και αλευρώστε την φόρμα σας καλά και ρίξτε μέσα τα υλικά.

Ψήστε στους 200°C για 45΄. Όταν φουσκώσει και στερεοποιηθεί χαμηλώστε στους 180°C και συνεχίστε για άλλα 15 λεπτά.
Βράστε στο μεταξύ το σιρόπι για 8΄ και όταν βγει το γλυκό από το φούρνο περιχύστε με το χλιαρό σιρόπι.

Tips

Διακοσμήστε την καρυδόπιτα με τα ρόδια και δώστε της μία φανταστική εορταστική όψη.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *