Νηστίσιμα ταχινένια μπισκότα με σουσάμι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!

Η νηστεία θέλει καλοπέραση γι’ αυτό δεν ξεχνάμε να συνοδεύουμε τον καφέ ή το τσάι μας με καμιά νόστιμη και νηστίσιμη λιχουδιά, όπως αυτά τα εύκολα μπισκότα με ταχίνι.

Υλικά για 40 κομμάτια περίπου

  • 130γρ. ταχίνι
  • 120γρ. σησαμέλαιο
  • 200γρ. ζάχαρη καστανή
  • 500γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • Λίγο νερό παγωμένο
  • 50γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Μέσα σε μια λεκανίτσα ανακατεύετε με αβγοδάρτη το ταχίνι με το σησαμέλαιο, την κανέλα, το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών.
  2. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτετε σταδιακά στο μίγμα του ταχινιού μέχρι να το ρίξετε όλο, ανακατεύοντας στην αρχή με σπάτουλα και με το χέρι στη συνέχεια.
  3. Προσθέτετε σταδιακά όσο κρύο νερό χρειαστεί μέχρι να γίνει μια ζύμη που θα πλάθεται εύκολα. Τη χωρίζετε σε δύο ίσα μέρη
  4. Απλώνετε το μισό σουσάμι πάνω σε μια λαδόκολλα και ξεκινάτε να πλάθετε με τα δυο χέρια σας και με τη βοήθεια της λαδόκολλας ένα μπαστούνι το οποίο κυλάτε πάνω κάτω στο σουσάμι για να κολλήσει τριγύρω. Το αφήνετε στο ψυγείο.
  5. Το βάζετε στην άκρη και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη και το σουσάμι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ρηχά ταψιά του φούρνου.
  6. Με ένα μαχαίρι κόβετε φέτες πάχους μισό εκατοστό περίπου και τις απλώνετε πάνω στα ταψιά που ετοιμάσατε. Ψήνετε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν ελαφρώς ροδαλό χρώμα. Στο ενδιάμεσο αλλάζετε θέση στα ταψιά.
  7. Ξεφουρνίζετε τα μπισκότα και αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί και τα φυλάξετε μέσα σε μεταλλική ή πορσελάνινο κουτί.

Σημείωση:

Αν θέλετε, μπορείτε να αρωματίσετε τα μπισκότα σας με χυμό και ξύσμα από λεμόνι και να αντικαταστήσετε το κρύο νερό με λεμονίτα ή γκαζόζα.

 

https://sweetly.gr/2019/03/nistisima-tahinenia-biscotta-me-sousami/?fb

 

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *