Φωλιές από κανταΐφι με παγωτό και βύσσινα απο την Αργυρώ!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Απλά, υπέροχο! Ένα παγωτό που θα το ετοιμάσετε για τους καλεσμένους σας και θα θέλετε να το φάτε όλο μόνοι σας… Αλλά, επειδή σας αρέσει να μοιράζεστε τα ωραία, θα χαρείτε βλέποντάς τους να το απολαμβάνουν!

Υλικά
250 γραμμ. φύλλο κανταΐφι
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
250 γραμμ. παγωτό βανίλια (έτοιμο)
300 γραμμ. βύσσινα χωρίς κουκούτσι
100 γραμμ. ζάχαρη
1 κ.γλ. κορνφλάουρ
½ φλ. τσαγιού κονιάκ

Εκτελεση

Ανοίγουμε με τα δάχτυλα τα φύλλα κανταΐφι. Βουτάμε τα δάχτυλα στο λιωμένο βούτυρο αφρατεύοντας και βουτυρώνοντας το κανταΐφι συγχρόνως. Φτιάχνουμε φωλιές από κανταΐφι και τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα την οποία έχουμε στρώσει σε λαμαρίνα. Αν θέλουμε, δίνουμε σχήμα στο κανταΐφι με φορμάκια μιας χρήσης ή με πυρίμαχα μπολάκια. Τ’ αναποδογυρίζουμε σε λαμαρίνα και τυλίγουμε γύρω τους το κανταΐφι, έτσι ώστε όταν ψηθούν και τ’ αναποδογυρίσουμε να έχουν σχηματίσει κούπες κανταϊφιού. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα πλυμένα βύσσινα και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Τ’ ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δημιουργηθεί ένα δεμένο σιρόπι, περίπου 10΄. Διαλύουμε κορνφλάουρ στο κονιάκ και το ρίχνουμε ανακατεύοντας με κουτάλι στα βύσσινα. Αφήνουμε να δέσει ελαφρά. Κρυώνουμε τα βύσσινα. Σερβίρουμε τις φωλιές με μια μπάλα παγωτό και περιχύνουμε βύσσινα και σιρόπι.

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά

 

 

http://www.argiro.gr/Recipe/φωλιές-από-κανταΐφι-με-παγωτό-και-βύσσινα


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *